X
    Categories: Reseptit

Toinen toistaan maistuvimmat pad thai reseptit

Miten thaimaalainen paistettu nuudeli voikaan olla niin hyvää? Niin simppeliä ja samalla niin taivaallisen herkullista. Paistettu nuudeli eli pad thai on se ruokalaji, johon ei Thaimaassa matkatessaan voi mitenkään olla törmäämättä. Yksinkertaisuudellaan, mutta myös makujen harmonialla hurmaava ruokalaji on löytänyt tiensä monien lautasille. Esittelemme sinulla nyt maistuvimmat pad thai reseptit, joiden avulla saat loihdittua Thaimaan ruokapöytääsi muutamassa herkullisessa hetkessä.

Pad thai – paistettua nuudelia thaimaalaisittain

Pad thai reseptin salaisuus on sen yksinkertaisuus. Ja kastike. Parasta pad thai reseptissä on se, että perusreseptin oltua hallussa, voi siihen yhdistää melkein mitä tahansa. Pienillä lisäyksillä perusannos päivitetään moneen makuun ja tarpeeseen sopivaksi. Paistettujen nuudeleiden sekaan voi yhdistää kanaa, kasviksia, tofua, rapuja tai vaikkapa lihaa.
Perusannokseen neljälle hengelle tarvitset 200 grammaa riisinuudeleita, öljyä, kaksi valkosipulin kynttä, yhden salottisipulin, hieman tofua, pavunituja, paahdettuja pähkinöitä ja kananmunan. Pad thain kastike valmistetaan desilitrasta tamarinditahnaa, desilitrasta palmu- tai fariinisokerista ja puolesta desilitrasta kalakastiketta. Varaa lisäksi chiliä, limetinlohkoja ja korianteria tuomaan annokseen ripaus vihreyttä.
Ja sitten valmistamaan: Aivan ensimmäiseksi anna nuudelien vetäytyä kulhossa vedessä reilun tunnin verran. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kuumenna öljyä pannulla ja kuullota siinä hienonnetut sipulit. Mausta chilillä makusi mukaan. Lisää sitten valutetut riisinuudelit, hieman lisää öljyä ja paistele seosta kauttaaltaan. Lisää seuraavaksi kastike ja pyöräyttele se tasaisesti nuudeleihin. Lisää paloiteltua tofua ja kananmuna.
Jatka paistamista hetki. Lisää viimeiseksi idut sekä murskatut pähkinät ja kuumenna. Ripottele annoksen päälle korianteria ja tarjoa limelohkojen kanssa.

Pad thai tofu

Pad thai ja kaveriksi kanaa

Helppo pad thai on kiitollinen ruokalaji ja yhdisteltävissä moneen makuun sopivaksi. Perusreseptiä tuunaamalla saadaan vaikka jokaiselle viikonpäivälle oma, persoonallinen annos aasialaisen keittiön antia. Kanaruokien ystävälle pad thain perusresepti päivitetään maustamattomien broilerinsuikaleiden avustuksella. Lisää 300-400 grammaa broilerisuikaleita pannulle sipuleita paistaessasi. Valmista pad thai annos muutoin samaan tapaan kuin yllä.

Pad thai kanaa

Pad thai katkaravuilla

Merenelävistä ruokanautintonsa saavat hurmataan annoksella paistettua nuudelia ja katkarapuja. Katkaravut eivät tarvitse reilua paistamista ja siksi ne lisätäänkin annokseen vasta ruoan valmistuksen loppuvaiheessa. Lisää katkaravut samaan aikaan pähkinöiden ja itujen kanssa ja kuumenna sitten nuudeliruokaa pannulla. Viimeistele vihreällä korianterilla ja tarjoile.

Pad thai katkaravuilla

Pad thai kasvisten kera

Kasvikset antavat paistetulle nuudelille paitsi väriä myös raikasta makua. Kasvikset imevät itseensä herkullista kastiketta ja helppo pad thai annos kasviksilla on verrattoman maistuvaa, mutta myös mukavan kevyttä. Pilko 300-400 grammaa suosikkikasviksiasi ja paista kasvissuikaleita sitten sipulien kanssa öljyssä pannulla. Älä kuitenkaan paista kasviksia liikaa, jotta niihin jää mukavan rapsakkaa purutuntuma. Sopivia kasviksia paistettujen nuudelien seuraksi ovat esimerkiksi porkkanat, kesäkurpitsa, paprika ja vihreät pavut. Kasviksia valitessa vain oma mielikuvituksesi ja makutottumuksesi ovat rajana.

Pad thai kasvisten kera

Kerta kiellon päälle – Pad thai taipuu myös keitoksi

Pad thaita voidaan kutsua Thaimaan kansallisruoaksi, eikä syyttä. Mahtavan maistuvaa, mutta myös kiitollisen helppoa ruokaa on helppo myös lähestyä. Esittelimme sinulle juuri neljä toinen toistaan maistuvampaa pad thai reseptiä. Kaupan päälle kerromme vielä, että pad thai taipuu myös keitoksi ja on sellaisenaan mitä lämmittävintä ja maistuvinta kylmän päivän pelastavaa ruokaa. Toista pad thain ohje, mutta voit tehdä sen pad thai keitto tapauksessa suoraan kattilaan tai kasariin, johon lisäät vain vettä. Keitä ainekset keitoksi ja nauti!

foodpedia :