X
    Categories: Reseptit

Nuudelinautintoja japanilaiseen tyyliin – 4 täyteläistä ramen-reseptiä

Japanilainen nuudelikeitto ramen on ruoka, johon on helppo rakastua. Höyryävä liemi, mukavan sitkoiset nuudelit ja värikkäät lisukkeet muodostavat maistuvan ja kauniin kombinaation. Ramen-nuudelit ovat nousseet maailmanlaajuiseen suosioon helppona pikaruokana, mutta paras ramen-keitto syntyy itse keitetystä liemestä ja tuoreista raaka-aineista. Ne tarjoavat loputtomasti variaatiomahdollisuuksia aina tuhdista lihakeitosta täyteläisiin vegaaninautintoihin. Tässä neljä ramen-reseptiä, joiden avulla voit kokeilla rakastettujen japanilaisnuudelien monia mahdollisuuksia.

Klassinen ramen-keitto nyhtöpossulla

Tämä perinteinen ramen-resepti saa makunsa vivahteikkaasta liemestä ja maukkaasta nyhtöpossusta. Jos saat käsiisi tuoreita ramen-nuudeleita, saa keitto autenttisen japanilaiskeittiön tunnun, mutta myös kuivatut nuudelit sopivat mainiosti. Aloita keiton valmistus kuumentamalla kattilassa litra lihalientä, puoli desiä soijakastiketta, ruokalusikallinen seesamiöljyä ja hieman chilitahnaa. Kypsennä hienonnettu sipuli, muutama valkosipulinkynsi ja paketillinen nyhtöpossua paistinpannulla ja keitä myös kaksi kananmunaa pehmeiksi. Lisää lopuksi liemen joukkoon kaksi annospaketillista ramen-nuudeleita ja keitä kypsäksi. Annostele keitto kahteen suureen kulhoon ja lisää mukaan nyhtöpossu ja halkaistut kananmunat. Vihreän viimeistelyn keittoannoksille antavat pieneksi silputtu kevätsipuli ja merileväsuikaleet.

Naudan ramen-keitto

Mausteinen ja värikäs kana-ramen on arjen nopea pelastaja

Tämä nopea ja helppo ramen syntyy myös kiireen keskellä, ja voit tuunata sitä vapaasti kaapistasi löytyvillä kasviksilla. Kana-ramenin valmistus aloitetaan keittämällä litra chilijauheella maustettua kanalientä. Liemen kiehuessa kypsennä paistinpannulla 400 grammaa kanasuikaleita sekä viipaloitu sipuli, ja lisää ne mukaan keittoon. Heitä keittokattilaan vielä kaksi pakettia kuivattuja ramen-nuudeleita – hätätilanteessa myös munanuudeli tai kiharrettu spagetti käyvät – sekä valitsemiasi kasviksia, esimerkiksi maissia ja paprikaa. Valmis ramen kruunataan tuoreella korianterilla ja maapähkinärouheella, jotka antavat keitolle ripauksen thai-keittiön makumaailmaa.

Kana-ramen

Misolla maustettu vegaaninen ramen-keitto

Ramen-keitto taipuu mainiosti myös vegaaniseksi kasvisherkuksi. Maukas kasvisliemi valmistetaan kuullottamalla keittokattilassa silputtua sipulia, valkosipulia, porkkanaa ja herkkusieniä runsaassa öljyssä. Kasvisten pehmettyä mukaan sekoitetaan litra vettä, puoli desiä vaaleaa misotahnaa sekä loraus sitruunamehua. Liemen kiehuessa paista pannulla paketillinen tofua kullanruskeaksi ja mausta se soijakastikkeella ja seesaminsiemenillä. Lisää lopuksi liemen joukkoon nuudelit ja anna kypsyä ohjeen mukaan. Kasvis-ramen saa värikkään olemuksen tuoreista kasviksista, jotka voit silputa valmiiksi keittokulhojen pohjalle – esimerkiksi kevätsipuli, kaaliraaste, pinaatti ja pavunidut sopivat joukkoon loistavasti. Nuudeleiden kypsyttyä kaada kuuma keitto kasvisten päälle ja asettele päällimmäiseksi rapeat seesami-tofupalat.

Vegaaninen ramen-keitto

Raikas ramen-nuudelisalaatti on täynnä värejä ja makuja

Vaikka keitto on ylivoimaisesti tunnetuin ramen-nuudeleiden käyttökohde, maistuvat ne loistavasti myös muissa ruokalajeissa. Japanilainen nuudelisalaatti on nopea ja terveellinen ruoka, joka sopii hyvin niin helpoksi lounasruoaksi kuin juhlapöytäänkin. Kahden hengen runsaaseen nuudelisalaattiin tarvitaan kaksi annosta ramen-nuudeleita, jotka keitetään kypsäksi vihreiden herneiden tai japanilaisten edamame-papujen kanssa. Silppua salaattikulhoon runsaasti tuoreita kasviksia, esimerkiksi porkkanaa, punakaalia ja kevätsipulia ja lohko mukaan myös pari mandariinia, jotka tuovat salaattiin trooppista raikkautta. Valmista salaatinkastike sekoittamalla keskenään puoli desiä seesamiöljyä, puoli desiä riisietikkaa, kaksi ruokalusikallista sokeria, ruokalusikallinen soijakastiketta sekä ripaus chiliä. Sekoita lopuksi kaikki ainekset yhteen ja nauti!

Ramen on helppo herkku joka tilanteeseen

Kunnon kulhollinen maukkaan liemen ja runsaiden lisukkeiden kanssa tarjoiltuja ramen-nuudeleita ravitsee ja ilahduttaa koska tahansa. Keiton lisäksi nämä ruokaisat vehnänuudelit maistuvat myös salaateissa ja wokeissa. Heittäydy japanilaisten makujen vietäväksi neljän hurmaavan ramen-reseptimme avulla!

foodpedia: