X
    Categories: Ravintolat

Intialaisten ja nepalilaisten makujen harmoniaa Espoossa

Mitä mainioin intialainen ravintola Espoon seudulla on Maharaja, seuranaan vähintäänkin yhtä hyvä Curry Leaf. Näiden kahden herkullista intialaista ruokaa tarjoavan ravintolan kombon täydelliseksi maustaa vielä Mount Nepal, joka nimestäänkin päätellen on korkealle arvostettu nepalilainen ravintola Espoossa. Nepalilainen ruoka on lähellä intialaista, mutta molemmat ruokakulttuurit tarjoavat omia, aitoja makuelämyksiään molemmille keittiöille ominaisilla tavoillaan. Kana, liha, kala ja merenelävät taipuvat keittiöiden käsittelyssä mitä herkullisimmiksi annoksiksi erilaisten maistuvien kastikkeiden kyyditseminä. Myös kasvis- ja vegaaniruokia suosiva löytää taatusti annoksensa sekä intilaisen että nepalilaisen ravintolan valikoimasta. Tutustu Espoon upean maistuvaan intialaisen ja nepalilaisen ruoan tarjontaan!

Maistuva Maharaja

Intialainen ruoka moninaisine makuineen taipuu upeiksi kokonaisuuksiksi Ravintola Maharajan keittiössä. Ravintola tarjoaa lounasta arkisin klo 11-15 välisenä aikana. Muina aikoina voit tilata herkullisia annoksia monipuoliselta ruokalistalta. Tämän intialaisen ravintolan listalta löydät aina suositut tandoori- tai tikkamaustetut kala-, kana-, liha- ja kasvisannokset, jotka tarjotaan aidosti intialaiseen tapaan raidan, riisin ja naan -leivän kanssa. Makupaloina listalta voidaan poimia esimerkiksi Bhindi Masala, joka on maustettua okraa tomaatin, sipulin ja yrittien kera. Ja liharuoan ystävälle, Punjabi Lamb Karahi, joka on perinteinen intialainen liharuoka sisältäen lammasta sipulin ja tomaattikastikkeen, vihreän chilin ja inkiväärin kera. Intialainen ruoka perustuu pitkälti taidokkaaseen maustamiseen. Tässä ravintolassa mausteita ja yrttejä käytetään upean hienostuneesti saaden aikaan toinen toistaan maistuvimpia aasialaisen ruoan taidonnäytteitä.

Maharaja

Intialainen kohtaa kotimaisen

Toinen erinomainen intialainen ravintola Espoossa on ehdottomasti Curry Leaf. Ravintola yhdistää taidokkaasti intialaista keittiötä ja sen helmiä kotimaiseen osaamiseen ja raaka-aineisiin. Curry Leaf tarjoaa sekä lounasta että A la carte -annoksia aivan Espoon ytimessä, Olarin Prisman tiloissa. Ravintolan ruokalistat ovat ilahduttavan värikkäitä. Jo niiden lukeminenkin on ilo, niin taidokkaan luovasti ravintola suomalaisia ja intialaisia makuja yhdistelee. Monen maun ja jopa vastakohtaisten makujen mukaan taipuva tarjonta pitää sisällään tandoorikanaa tai lihapyöryköitä, Wienin leikettä tai kasviskormaa, Mangoa tai puolukkaa ja monia muita mitä erilaisimpia vaihtoehtoja. Ehdottomasti todella moneen makuun osuva ravintola, jota ei vaan voi ohittaa.

Curry Leaf

Valloittajan valinta – Mount Nepal

Mount Nepal on ehdottomasti valloittamisen arvoinen ravintola Espoossa. Voit valita laajasta A la carte -listasta tai nauttia maistuvaa lounasta noutopöydästä. Nepalilainen ruoka tarjotaan aidosti ja ystävällisen lämpimästi Espoon Tapiolassa sijaitsevassa Ravintolassa. Kana-, liha- ja kalaruokien lisäksi kasvis- ja vegaaniruoan ystävää hemmotellaan useammilla annoksilla. Miltä kuulostaa Sag aalu: Pinaattia ja keitettyä perunaa mausteisessa tomaatti-valkosipuli-inkiväärikastikkeessa? Tai vaikkapa taivaallisen tulinen Tofu Masala: Tofua ja paprikaa tomaatti-sipuli-chili ja -soijakastikkeessa. Vaikka nepalilaisen ruoan antikin on jo itsessään varsin laadukas ja laaja, ravintola tarjoaa myös thaimaalaisia annoksia, kuten vihreää ja punaista currya. Vastustamaton paikka, mutta valloitettavissa.

Mount Nepal

Nepalilainen ruoka ja intialainen ruoka ne yhteen sopii

Aasialaiset keittiöt ja keittiökulttuurit ovat valloittaneet Pohjoismaisten kansojen sydämiä ja vatsoja jo hyvän aikaa. Suomesta löytyy ilahduttavissa määrin eksoottisia ja samalla aitoja makuja tarjoavia ravintoloita, joista juuri esitelty nepalilainen ravintola Espoossa on loistava esimerkki. Nepalilainen, thaimaalainen, kiinalainen, japanilainen ja intialainen ravintola Espoossa ja riemastuttavan monessa muussa kaupungissamme tarjoavat kukin erilaisia keittiömatkoja maailman makuihin. Makumaailmojen valloitus on hyvä ja turvallinenkin aloittaa läheltä, kun se nykyisin onneksi on varsin helpoksi tehty. Nepal ja Intia – täältä tullaan!

foodpedia :