PxPixel

Thairuoan historiaa

Sanotaan, että thairuokaa valmistavan kokin tärkein taito on löytää balanssi eri makujen välille: thairuoka onkin perusmakujen keskinäistä harmoniaa. Sen valmistamisessa tärkeintä on tehdä hyvät valmistelut: lihat ja vihannekset kypsennetään nopeasti tarkassa järjestyksessä. Kaiken halutaan pysyvän mahdollisimman raikkaana ja rapsakkana, joten ylikypsentämistä vältellään. Joskus otetaan varman päälle ja syödään ruoka yksinkertaisesti raakana – myös liha. Tyypillisin tapa valmistaa thairuokaa on wokkaus tai höyryttäminen. Uunia ei käytetä. Maaseudulla keittiöt ovat usein avonaisia kuisteja, joissa on maapohja. Thairuoan tyypillisiä ainesosia ovat muun muassa currytahnat, inkivääri, kookos, limetti, sitruunaruoho, kalakastike, erilaiset nuudelit, riisi, liha, tofu, kana ja kala. Niillä pyritään kasamaan tasapainoinen kokonaisuus, josta tunnistaa makean, hapanimelän, suolaisen, katkeran ja polttavan maut. Ruoka on saanut vaikutteita muun muassa Intiasta ja Kiinasta. Thairuoalle on erityistä sen monipuolisuus. Kalaa ja lihaa voidaan hyvin tarjoilla samassa annoksessa. Vihanneksia ja väriä riittää. Ja riisiä. Riisi on thairuoan pääaines ja Thaimaassa sitä saa jopa aterialla. Ihan samalla kaavalla ei kuitenkaan tarvitse mennä jokaisen aterian yhteydessä, vaan riisiä valmistetaan monin eri tavoin: keittämällä, höyrytettynä ja paistettuna. Helsinkiläisistä thairuokapaikoista löydät kaikki klassikot: phat thain (riisinuudeleita lisukkeineen tamarindikastikkeessa), tom yam kungin (tulinen katkarapukeitto), kaeng daengin (tulinen curry) ja kaeng khio-waanin (kookosmaitopohjainen curry). Sen sijaan joitain perinteisiä thairuokia - kuten raakaa naudanlihaa veren kera, nuijapäitä tai eläviä katkarapuja - Suomesta ei valitettavasti saa. Thaimaalaisille ruokailu on tärkeä sosiaalinen hetki, ja tämä välittyy myös ravintolakulttuuriin. On tyypillistä, että pöytään tilataan useampia annoksia, joista jokainen saa sitten ottaa täytettä omaan riisikippoonsa. Vaikka itse ruoka onkin melko yksinkertaista ja puhdasta, sen kautta pyritään silti saavuttamaan rikkaita makuelämyksiä. Arjen kiireen keskelle kotiin tilattu thairuoka piristää päivää terveellisesti ja monipuolisesti. Samalla sen autenttiset maut tuovat keittiöön jotain uutta.

Thairuokaa suoraan kotiin Helsingissä

Thaimaalaisia löytyy Helsingissä ympäri kaupunkia, joten saat tilattua ruoan hyvin nopeasti kotiisi. Thairuoka sopii hyvin koko perheelle, sillä sitä saa eri tulisuusasteissa, joten se on täydellinen arjen pelastaja. Oma suosikkimme Helsingissä on:

  • Thai Food

Saat tilattua kauttamme myös salaatit, pizzat, hampurilaiset ja pastat. Tutustu laajaan valikoimaamme – löydät kyllä varmasti mieleistäsi ruokaa!

Kuinka Pizza-online.fi:n kautta tilataan?

Kun haluat tilata ruokaa kotiin, teet sen helposti verkkosivujemme tai sovelluksemme kautta. Täytät vain osoitekenttään toimitusosoitteen ja saat näkyviin listauksen niistä ravintoloista, joista toimitamme ruokaa alueellasi. Valitsemalla ravintolan saat näkyviin ruokalistan ja ravintolan arvostelut. Kun olet poiminut tuotteet ostoskoriin, kiepsautat vain kassan kautta ja homma on selvä. Pian tilauksesi onkin jo kotiovellasi!

Download our free app!