PxPixel

Nauti laadukasta ja tuoretta sushia Tampereella

Tilaa japanilaisen keittiön ihanimmat herkut luoksesi kotiinkuljetuksella

Sushin tarina

Sushia alettiin valmistaa 500-luvulla Kaakkois-Aasian vuoristokylissä kypsentämällä suolattua kalaa riisin välissä useiden kuukausien ajan. Riisi heitettiin lopuksi pois, koska se oli käymisprosessin seurauksena pilaantunutta. Sen sijaan sushi säilyi hyvin, ja siksi se oli hyvää säilykeruokaa. Suomeen sushi tuli vasta niin pitkällä viiveellä, että alkuperäisestä valmistustavasta oli ehditty kehittää jo varsin erilainen menetelmä: nykyään olennaisia ainesosia ovat nimenomaan tuore kala tai muu äyriäinen ja etikalla, suolalla ja sokerilla maustettu sushiriisi – joka päätyy vatsaan saakka. Muita tyypillisiä aineksia ovat soija, merilevä, inkivääri ja wasabi. Se, että riisiä ei enää tarvitse heittää pois pilaantumisen takia, on itseasiassa melko miellyttävä ajatus. Vuonna 1986 sushia pääsi nauttimaan ensimmäisen kerran myös Suomessa, kun Helsingissä sijaitseva japanilainen ravintola Koto alkoi tarjoilla sushiannoksia. Kansainväliseen ruokalajiin ihastuivat ensin julkkikset, ja pian sushin suosio levisi laajemmalle. Nykyään sushia saa ympäri Suomen, ja sitä arvostetaan erityisesti lounasruokana. Täytteiksi valitaan yleisimmin graavilohta, avokadoa, kurkkua ja rapuja. Toki suomalaiset ovat tuoneet tähänkin ruokalajiin oman twistinsä, ja niinpä täytteeksi saatetaan laittaa esimerkiksi savuporoa. Sushilajeja on lukuisia, mutta niistä yleisimpiä ovat kämmenessä puristellut pallerot (nigirizushi) sekä nori-levään käärityt rullat (makizushi). Lähtökohtana pidetään sitä, että ensin syödään miedompia makuja sisältävät sushit – eikä sushin omaa makua saa peittää liiallisella soijakastikkeen käytöllä. Vaikka ajatus puikkojen kanssa syömisestä turhauttaisikin, on jokaisella silti mahdollisuus nauttia susheista: susheja saa syödä myös käsin!

Sushi Tampere - kotiinkuljetettuna

Aina ei tarvitse lähteä ravintolaan, vaikka mieli tekisikin sushia. Kauttamme saat tilattua sushin suoraan kotiovellesi, ja näin Tampere antaa parastaan tuomalla ravintolatunnelman suoraan luoksesi. Tilaa sushia kaupungissa Tampere ja nauti ruoasta, joka on toimitettu tuoreena kotiisi. Ai ei sushia tänään? Ehkä tilanteeseen sopisi paremmin pizza, kiinalainen ruoka, hampurilaiset tai kebab? Valikoimistamme löydät myös monia muita eri ravintolavaihtoehtoja, joista voit tilata kauttamme ruokaa suoraan kotiovellesi. Rohkeasti vain tutustumaan valikoimiin.

Miten tilaan foodoran kautta?

Meidän kautta voit tilata nettisivun tai applikaation avulla! Tilauksen teosta on tehty erittäin helppoa, se nimittäin vaatii vain 4 vaihetta: Syötä osoitteesi, jotta palvelu voi kerätä sinulle kaikki kotiinkuljettavat ravintolat, valitse mieleinen ravintola, valitse annos tai annokset ja maksa. Sen jälkeen voit ottaa iisisti ja antaa meidän hoitaa tilaus kotiisi!

Download our free app!