PxPixel

Maistuvaa sushia Helsingissä

Tuoreat sushit nopeasti myös kotiinkuljetuksella

Tietoa sushista ja sen historiasta

Kaakkois-Aasian vuoristokylistä peräisin olevaa sushia alettiin valmistaa 500-luvulla kypsentämällä suolattua kalaa useiden kuukausien ajan riisin välissä. Lopuksi riisi heitettiin pois, koska se oli pilaantunut käymisprosessin aikana. Sushikala säilyi hyvin, ja siksi se oli hyvää säilykeruokaa. Suomessa saatiin nauttia sushista vasta niin pitkän viiveen jälkeen, että alkuperäinen valmistustapa oli ehtinyt muuttua radikaalilla tavalla: nykyään nimenomaan tuore kala tai muu äyriäinen ja etikalla, suolalla ja sokerilla maustettu sushiriisi ovat sushin olennaisia – ja syötäviä – osia. Muita tyypillisiä aineksia ovat inkivääri, soija, merilevä ja wasabi. Miellyttävää on ajatus siitä, ettei riisiä tarvitse enää heittää pois vaan kaiken voi syödä.

Suomessa sushien maailmaan pääsi tutustumaan vuonna 1986, jolloin ensimmäinen japanilainen ravintola alkoi tarjoilla sushiannoksia Helsingissä. Julkkisten ihastuttua uuteen kansainväliseen ruokalajiin se sai myös laajempaa suosiota. Nykyään sushia saa ympäri Suomen, ja siitä on tullut suosittu lounasruoka. Täytteiksi valitaan usein graavilohta, avokadoa, kurkkua ja rapuja, mutta myös kananmuna, tofu ja hedelmät ovat suosittuja vaihtoehtoja. Suomalaiset ovat toki tuoneet tähänkin ruokalajiin oman twistinsä, ja täytteenä suositaan myös esimerkiksi savuporoa. Susheja on lukuisia erilaisia, mutta yleisimpiä ovat nori-levään käärityt rullat (makizushi) sekä kämmenessä puristellut pallerot (nigirizushi). Yleisenä ajatuksena pidetään sitä, että miedompia makuja sisältävät sushit syödään ensin – eikä sushia saa kastaa liikaa soijakastikkeeseen, koska silloin sushin oma maku peittyy vahvan soijan alle. Susheista voi nauttia, vaikka puikkojen kanssa syöminen turhauttaisikin: sushit on sallittua nauttia myös käsin syömällä.

Tilaa sushia kaupungissa Helsinki kotiovelle tuoreena

Helsinki on suomalaisen sushikulttuurin syntysija, ja siksi sushia saa tilattua myös suoraan kotiovelle jo todella monesta eri paikasta. Kauttamme saat tilattua sushin juuri silloin, kun tilanne sitä vaatii. Suosittelemme kokeilemaan jotakin näistä ravintoloistamme:

  • Yu Zi Sushi
  • Sushi Panda Helsinki
  • Sushi Like Vuosaari
  • A Li Shan Sushi
  • Kiinalainen Ravintola Hua Fu

Ravintolavalikoimamme Helsingissä on kattava, joten löydät varmasti tilanteeseen sopivaa ruokaa – ja saat tilattua sen suoraan kotiovellesi! Tekipä mielesi sitten nauttia oikein kunnolla leffaillasta pizzan kera tai helpottaa kiireistä arkea kiinalaisella ruoalla, löydät varmasti oikean vaihtoehdon. Kun tilaat sen meiltä, toimitamme sen sinulle suoraan kotiin.

Tilaamisesta on tehty erittäin helppoa!

foodora on tehnyt ruoan tilaamisesta erittäin helppoa! Noudatat vain neljää ohjetta, niin saat ruoan kuin ruoan tuoreena kotiovellesi kuljetettuna. Syötä osoitteesi kenttään, jotta voimme listata kaikki ravintolat, jotka kuljettavat kyseiseen osoitteeseen. Valitse ravintola, joka on mieleesi. Valitse annos tai useampi. Viimeisenä: maksa tilaus ja ravintola aloittaa ruoan valmistuksen. Hetken kuluttua ovikello soi ja pääset syömään. Hyvää ruokahalua!

Download our free app!