PxPixel

Etsitkö Espoon parasta sushia?

Tilaa tuoretta sushia kotiinkuljetuksella

Sushin historia

Sushia alettiin valmistaa ensimmäisiä kertoja 500-luvulla Kaakkois-Aasian vuoristokylissä. Suolattua kalaa kypsennettiin useiden kuukausien ajan riisin välissä. Lopuksi käymisprosessin seurauksena pilaantunut riisi heitettiin pois. Sushikala sen sijaan säilyi näin hyvin, ja siksi sitä käytettiin säilykkeenä. Suomeen sushin tulo tapahtui vasta niin myöhään, että alkuperäistä valmistustapaa oli ehditty muuttaa olennaisella tavalla: nykyään sushille ovat tyypillistä nimenomaan tuore kala tai muu äyriäinen ja etikalla, suolalla ja sokerilla maustettu sushiriisi. Lisäksi perusaineksia ovat inkivääri, wasabi, soija ja merilevä. Se, että riisiä ei jouduta heittämään pois ruoan valmistamisen jälkeen, vaikuttaa lupaavalta kehitysaskeleelta ruokalajin ja ympäristön kannalta. Suomessa sushiin pääsi tutustumaan ensimmäisen kerran ravintolaruokana Helsingissä vuonna 1986, jolloin ensimmäinen japanilainen ravintola avasi ovensa. Julkkisten ihastuttua japanilaiseen ruokalajiin sen suosio alkoi levitä kulovalkean tavoin. Nykyään sushia on saatavilla ympäri Suomea, ja sitä arvostetaan varsinkin lounasruokana. Tyypillisiä täytevalintoja ovat graavilohi, ravut, avokado ja kurkku. Suomalaista otetta sushiin tuo esimerkiksi savuporo, jota on myös alettu suosia täytteenä. Sushilajeja on useita, mutta niistä yleisimpiä ovat nori-levään käärityt rullat (makizushi) sekä kämmenessä puristellut pallerot (nigirizushi). Sushia syövän tulisi pitää mielessään, että ensin on hyvä syödä miedompia makuja sisältävät sushit. Sushia ei myöskään kannata kastaa liikaa soijakastikkeeseen, koska silloin soija jyrää sushin oma maun yli. Älä huoli, jos puikkojen kanssa syöminen tuntuisi jo pelkästään ajatuksena liian hankalalta - susheja on sallittua syödä myös käsin.

Sushia kotiinkuljetuksella Espoossa

Aina ei tarvitse jaksaa laittaa itse ruokaa, mutta se ei tarkoita sitä, että pitäisi tinkiä ruoan laadusta tai mausta. Sushi on makuelämys, josta voi nyt nauttia myös suoraan kotiin tuotuna. Espoossa kotiinkuljetus onnistuu suoraan tilaamalla kauttamme. Kun tilaa sushia kaupungissa Espoo, niin kannattaa tsekkaa nämä ravintolat:

  • Xin Long
  • Luckiefun’s Restaurant Leppävaara
  • Ravintola Ju Xiang Lou (Futo)

Espoossa on toki myös monia muita ravintoloita – ja jos tänään ei maistu sushi, löytyy valikoimastamme myös loistavia hampurilaisia, pizzoja, kiinalaista ruokaa ja kebabia. Olemme varmoja, että tilaamalla kauttamme ruoan suoraan kotiovellesi, päivästäsi tulee huomattavasti maukkaampi.

Kuinka tilaaminen onnistuu foodora-palvelun kautta?

Se on helpompaa kuin voit uskoa. Syöttäessäsi osoitteesi palvelumme kerää listan ravintoloista, jotka kuljettavat antamaasi osoitteeseen ruokaa. Valitse listalta mieleinen ravintola ja tutustu sen ruokalistaan. Kun olet päättänyt mitä haluat tilata, lisää annokset ostoskoriin, mutta älä unohda lisätä juomaa! Maksamisen jälkeen ravintola ryhtyy valmistamaan tilaustasi ja ei aikaakaan kun ovikello soi ja ruoat ovat saapuneet. Herkullista päivänjatkoa!

Download our free app!