PxPixel

Tilaa herkulliset pizzat Helsingissä

Pizzat kuljetetaan suoraan kotiovellesi

Mistä pizza sai alkunsa?

Hieman haparoivat ensimaininnat pizzan olemassaolosta ovat peräisin monta sataa vuotta ennen ajanlaskun alkamista. Kyseiset versiot pizzasta olivat kuitenkin melko erilaisia tekeleitä verrattuna nykypizzaan, jonka pääpiirteitä ovat ohut pohja sekä täytteet, joista tärkeimpiä ovat juusto ja tomaattikastike. Pizzassa voidaan käyttää täytteenä melkein mitä vain, mutta Suomen tilatuin täyte on ananas. Sen jälkeen tulevat kinkku, aurajuusto, pepperoni ja kebabliha (joka yleisen harhaluulon mukaan ei ole peräisin kebabeläimestä vaan lampaasta tai naudasta). Italian Napoli on pizzoistaan tunnettu kaupunki. Napolilainen pizza on lähtöisin 1700-luvun loppupuolelta. Niissä leivotut pizzat sisälsivät ensimmäistä kertaa tomaattia, ja niitä tultiin maistamaan kauempaakin. Pizzan suosio levisi maailmanlaajuiseksi toisen maailmansodan loputtua. Kun kotiin palaavat joukot veivät pizzan mukanaan Amerikkaan, pizzasta tuli menestystuote maailmanlaajuisesti. Suomen ensimmäinen pizzeria perustettiin vuonna 1961 Hankoon, jonka jälkeen avattiin pizzeria Lappeenrantaan 1964 ja Turkuun 1975. Pizzojen valmistustapa, siihen valitut täytteet ja pohjan rakenne vaihtelevat alueittain - varsinkin Italiassa. Suomalaisille tilaaminen on vapaampaa, sillä samasta pizzeriasta saa usein paksupohjaista pannupizzaa ja ohutpohjaista, klassisempaa napolilaista pizzaa. Fantasia Pizza (oma valinta) on Suomen tilatuin pizza, joka kertoo siitä, että valinnanvaraa on ja sitä halutaan hyödyntää. Toki alueellisia eroja on suosikkien kohdalla: Oulussa laitetaan majoneesia pizzan päälle ja Porvoossa taas ranskalaisia perunoita. Kaikki saavat siis tilata pizzansa juuri sellaisena kuin haluaa. Kaiken lisäksi se on Suomen suosituinta tilausruokaa, jota on helppo tilata kotiin.

Tilaa pizzaa kaupungissa Helsinki

Suosittelemme tutustumaan Helsingin pizzatarjontaa, sillä se on Suomen kattavin. Kokeile useita ja löydä suosikkisi, jotta saat aina itsellesi mieleisintä pizzaa. Kokeile esimerkiksi näitä suosittuja paikkoja:

  • Mardin Pizzeria-kebab
  • Pizzataikurit
  • Oulunkylän Kebab Pizzeria
  • Malmin Kuningas
  • POWER PIZZA

Sinä olet ansainnut tauon kiireestä ja arjesta. Ravintolavalikoimamme on laaja, ja tekisipä mielesi sitten hampurilaista, kiinalaista tai sushia, toimitamme ruoan suoraan kotiovellesi. Tilaa kauttamme ja pian ruoka on jo edessäsi.

Kuinka tilauksen tekeminen onnistuu?

Ruoan tilaaminen foodoralla on kuin lastenleikkiä! Kirjoita osoitteesi osoitekenttää, niin näet mitkä kaikki ravintolat kuljettavat sinun antamaasi osoitteeseen. Valitse kiinnostavin rafla, mieleiset ruoat ravintolan menusta ja lähetä tilaus. Näin helppoa on saada herkullinen ateria kotiinkuljetettuna. Herkullisia ruokahetkiä!

Download our free app!