PxPixel

Meksikolainen ruoka

Chilit ja tulisuus ovat meksikolaisen ruoan sielu. Meksikolaisessa ruoassa yhdistyvät asteekkien ja espanjalaisten ruokakulttuurit, ja vaikutteita on tullut myös Ranskasta, Portugalista ja Itävallasta. Monille suomalaisille meksikolainen ruoka tarkoittaa täytettyjä tortilloja, eikä se menekään ihan vikaan, sillä ne ovat meksikolaisten perusruokaa. Toinen perinteinen ruoka on meksikolainen rosvopaisti. Kolmantena mainittakoon, että meksikolaiset syövät myös paljon hyönteisiä. Siellä on 549 eri hyönteislajia, jotka ovat ruokakäytössä. Njam. Meksikolaisen ruoan perusraaka-aineksia ovat muun muassa pavut, paprika, tomaatti, limetti, chili, sipulit, vihannekset, liha, tortillat ja erilaiset mausteet. Meksikolaisilta on tullut tietoisuuteemme sellaiset (lohtu)ruoat kuin suklaa (jota käytetään myös ruoan valmistuksessa), avokado, vanilja ja maissi. Myös Meksikossa ruokaperinteet vaihtelevat alueittain: rannikolla syödään luonnollisesti paljon kalaa ja äyriäisiä, kun taas pohjoisemmassa käytetään enemmän lihaa. Salsa ja guacamole sopivat ruokaan kuin ruokaan. Helsinkiin avattiin ensimmäinen meksikolainen ravintola, Mexicana, vuonna 1986. Nyt meksikolaista ruokaa saa ympäri kaupungin. Monissa paikoissa myös juomapuoleen on panostettu. Useat meksikolaisiksi mielletyt paikat ovat itse asiassa texmex-ravintoloita, jotka ovat oikeasti yhdysvaltalaisia ruokapaikkoja. Texmex-paikkojen ruoat ovat saaneet vahvoja vaikutteita Meksikosta, mutta ovat silti oma juttunsa. Kun haluat tulista ja rempseää ruokaa, on meksikolainen sinun juttusi. Meksikolainen ruoka sopii loistavasti esimerkiksi illanistujaisiin. Kun tilaat ruoan kotiisi, voit itse nauttia koko illan ystävien seurasta.

Meksikolaista ruokaa suoraan kotiin Helsingissä

Helsingissä on monia erilaisia meksikolaisia ravintoloita, joiden tyyli vaihtelee hienostuneesta rempseään katukeittiötyyliin. Tutustu valikoimaamme ja päätä, mikä on sinun tyylisi tänään. Me toimitamme sinulle ruoan suoraan kotiisi. Oma suosikkimme Helsingissä on:

  • Chalupa

Tekisikö mielesi kenties jotain vähemmän tulista? Saat tilattua kauttamme kiinalaista ruokaa, pizzoja, salaatteja, pastoja ja hampurilaisia.

Kuinka Pizza-online.fi:n kautta tilataan?

Kun haluat tilata ruokaa kotiin, saat tehtyä sen helposti verkkosivujemme tai sovelluksemme kautta. Täytä osoitteesi sille varattuun kenttään ja saat näkyville listauksen kaikista niistä ravintoloista, joista toimitamme ruokaa kotiin alueellasi. Samalla pääset tutustumaan ravintoloiden ruokalistoihin ja niistä kirjoitettuihin arvosteluihin. Lisättyäsi tuotteet ostoskoriin hoidat vain maksuasiat kuntoon kassalla, ja homma on selvä! Pian ruoka onkin jo kotiovellasi.

Download our free app!