PxPixel

Kuljetamme Turun parhaimmet kiinalaiset ruoat kotiisi

Rentoudu ja nauti olostasi, pian saat kiinalaisen ruoan kotiisi

Tarinaa kiinalaisesta ruoasta

Kiinalaisen ruoan pääraaka-aineena on usein riisi tai vaihtoehtoisesti nuudeli. Sen kanssa syödään lisukkeena usein kastiketta sisältävää kanaa, lihaa, merenelävää tai kasvista. Kiinalainen ruoka vaihtelee mauiltaan hyvin paljon maantieteellisen suuntauksen mukaan. Olennaista kaikissa on kuitenkin runsas kasvisten käyttö. Suomalaisissa kiinalaisissa ravintoloissa on se rikkaus, että koko Kiinan ruokatarjonta löytyy yhdeltä listalta, ja saatavilla on usein sekä hapanimelää ruokaa, Pekingin ankkaa että Kung Po kanaa. Myös tofua käytetään paljon. Ensimmäinen suomalainen kiinalainen ravintola toimi Helsingissä 1953-1960. Vanhin edelleen toiminnassa oleva kiinalainen ravintola Suomessa perustettiin 1973. Nykyisin kiinalaisia ravintoloita on Suomessa erittäin paljon ja niitä löytyy melkein jokaisesta kaupungista vähintää yksi. Kiinalaisen ruoan rakenteen lähtökohtana on usein se, että annos on mahdollista syödä puikoilla. Siksi esimerkiksi lihanpalaset ovat pieniä. Keitot ovat hyvin yleisiä, mutta ymmärrettävistä syistä niiden kohdalla lusikan käyttö on sallittua - sekin usein normaalista poikkeavan lusikan näköinen. Olisihan se hauska kokeilla syödä puikoilla keittoa, mutta eihän siitä mitään tulisi! Muuten kiinalaiset itse eivät käytä haarukkaa ja veistä ruokaillessaan, koska niiden ajatellaan muistuttavan liikaa taisteluaseita. Suomalaisen ei kuitenkaan tarvitse tästä pelästyä, sillä Suomessa haarukan ja veitsen käyttäminen on täysin sallittua eikä lainkaan paheksuttavaa, koska usein ennemminkin puikkojen kanssa syöminen muistuttaa taistelua.

Kiinalaista ruokaa suoraan kotiovelle Turussa

Aina ei vain tarvitse jaksaa kokata. Mutta se ei tarkoita, etteikö sitä kuitenkin voisi saada hyvää ja ravitsevaa ruokaa kotioloissa. Suoraan kotiin kuljetettu kiinalainen ruoka pelastaa arjen. Kun tilaa kiinalaista ruokaa kaupungissa Turku, niin kannattaa huomioida ainakin nämä ravintolasuositukset:

  • Kiinalainen Ravintola Chengxin
  • Kiinalainen Ravintola Golden Dragon

Turun ravintolatarjonta on monipuolista, ja siksi sinulla onkin todella varaa valita. Jos kiinalainen on pelastanut arjen jo liian usein, voit tilata kauttamme vaihteeksi vaikka sushia, pizzaa tai hampurilaisia. Me toimitamme ruoan suoraan kotiovellesi.

Miten tilauksen teko toimii foodorassa?

Helposti! Syötä osoite osoitekenttään kotisivuilla, niin näet ravintolat, jotka kuljettavat sinulle. Valitse ravintola, lisää annokset ostoskoriin ja lähetä tilaus. Helppoa, eikö? Ei mene aikaakaan kun ovikello soi ja ruoat ovat jo ovella. Hyvää ruokahalua!

Download our free app!