PxPixel

Espoon parhaimmat kiinalaiset ruoat kotiinkuljetettuna

Tilaa kiinlaista ruokaa kotiisi

Kiinalaisen ruoan historia

Kiinalaisen ruoan perusta on riisissä – tai vaihtoehtoisesti nuudelissa. Lisukkeeksi voi valita vielä kanaa, mereneläviä, lihaa tai kasviksia. Kiinassa ruoan valmistustapa on vahvasti linkittynyt nimenomaan maantieteellisiin tekijöihin. Kasviksia käytetään kuitenkin aina runsaasti ja sitä ei säästellä. Suomessa ollaan siinä onnellisessa asemassa, että yhden ravintolan listalta löytyy usein kaikkien tyypillisimpien alueiden ruokakattaus: tarjolla on sekä Pekingin ankkaa, tofua, hapanimelää ruokaa että kanaa Kung Po. Suomen ensimmäinen kiinalainen ravintola avattiin Helsinkiin vuonna 1953. Vanhin edelleen toiminnassa oleva kiinalainen ravintola avattiin myös Helsinkiin vuonna 1973. Siitä se sitten lähtikin ja nyt kiinalaisia ravintoloita löytyy jokaisesta Suomen kaupungista, myös Espoosta. Kiinalaisen ruoan yhtenä perusideana on se, että sitä on tarkoitus syödä puikoilla. Tästä johtuen lihanpalat sun muut lisukkeet ovatkin melko pieninä palasina. Keitot ovat kiinalaisessa keittiössä hyvin suosittuja, mutta niiden kohdalla suvaitaan myös lusikkaan turvautuminen, sillä syömäpuikoilla keiton syöminen olisi aikamoinen haaste. Haarukkaa tai veistä ei sen sijaan käytetä ruokailtaessa lähes koskaan, sillä niiden sanotaan muistuttavan aseita. Suomessa tähän näkökulmaan suhtaudutaan hieman keveämmin, ja aterimien käyttö on sallittua, usein jopa suotavaa.

Tilaa kiinalaista ruokaa kaupungissa Espoo

Koska ihminen voi hyvin saadessaan monipuolista ja maittavaa ruokaa, kiinalaisen ruoan tilaaminen kiireisen arjen keskelle suoraan kotiin on fiksun ihmisen valinta. Me voimme suositella Espoon kiinalaisia ravintoloita, joista saat tilattua hyvää kiinalaista ruokaa kotiinkuljetettuna:

  • Kiinalainen Ravintola Ju Xiang Lou (Futo)
  • Kiinalainen Ravintola Phnom Penh
  • Kiinalainen ravintola Onnellinen Lintu
  • Xin Long
  • Kiinalainen Ravintola Uusi Marja

Jos mielesi ei tee tänään kiinalaista, vaan halajaa esimerkiksi pizzaa, sushia tai hampurilaisia, löydät varmasti sopivan vaihtoehdon laajasta valikoimastamme. Toimitamme valitsemasi ruoan suoraan kotiovellesi Espoossa!

Kuinka käytännössä teen tilauksen foodoran kautta?

Tilauksen teko on erittäin helppoa. Syöttämällä osoitteesi saat listan kaikista ravintoloista, joiden kuljetusalueella olet. Niistä valitset yhden ravintolan ja lisäät kyseisen ravintolan menusta haluamasi annokset ostoskoriin. Kassan kautta pääset jatkamaan askareitasi, sillä ruoan valmistus on alkanut. Tovin päästä ovikello soi ja ruoat ovat ovellasi. Mahtavaa ruokahalua!

Download our free app!