PxPixel

Kasvisruokavalio Tampere

Kasvisruokabuumin saapuminen ei varmaankaan ole jäänyt keltään huomaamatta. Joidenkin arvioiden mukaan kasvisruokavaliota noudattaa 2-5 prosenttia suomalaisista. Kasvisruokavalio on kuitenkin ainoastaan yläkäsite, jota toteutetaan hyvin eri tasoissa. Radikaalin kasvisruokavalion noudattaja ei syö mitään eläinperäistä. Koska kasvissyöjien määrä on kasvanut niin merkittävästi, on hyvin todennäköistä, että esimerkiksi juhlien järjestäjä ei voi sivuuttaa heidän olemassaoloaan. Ei sen puoleen, että sivuuttaminen onnistuisikaan kovin helposti, sillä kasvisruokavalion nimeen vannovat kyllä kertovat suuntautumisestaan hyvin matalalla kynnyksellä. Hieman helpommaksi pähkäilyn tekee se, että suuriosa kasvissyöjistä on niin sanottuja laktovegetaristeja, mikä tarkoittaa, että he syövät maitoperäisiä tuotteita ja kananmunia. Historiankirjojen näkökulmasta katsottuna kasvisruokavalio ei ole mikään uusi juttu, vaan sitä on noudatettu jo vuosisatojen ajan useastakin eri syystä. Vaikuttamassa ovat olleet uskonto, terveystottumukset, arvot, lihan vaikea saatavuus ja maantieteelliset syyt. Nykyvalossa tiedetään, että kasvisruokavaliosta saa tarvittavat ravintoaineet, mutta silloin tulee syödä mahdollisimman monipuolisesti vihanneksia, hedelmiä, juureksia, pähkinöitä, viljoja, palkokasveja, marjoja, pehmeitä rasvoja ja siemeniä. Jos kaikki maitotuotteet jätetään pois ruokavaliosta, tulee varmistaa, että vitamiineja ja kivennäisaineita saa tarvittavan määrän jotakin toista kautta. Kasvisruokavalio sopii myös urheilijalle. Vegaaneja löytyy paitsi kestävyys- myös voimalajeista. Paavo Nurmi (olympiajuoksija), Dave Scott (moninkertainen Ironman-voittaja), Harri Nieminen (thainyrkkeilijä) ja Robert Hazeley (kehonrakentaja) ovat loistavia esimerkkejä menestyneistä kasvisruokavaliota noudattavista urheilijoista. Joten toimivan kasvisruokavalion noudattaminen ei todellakaan ole mitään hippipiiperrystä, vaan vaatii sellaista älyllistä ja kurinalaista kapasiteettia, jota kaikilta ei yksinkertaisesti löydy. Tampereella otetaan kasvisruokavaliota noudattavat ihmiset jo kiitettävästi huomioon ja ravintoloiden ruokalistoja suunniteltaessa kokkienkin on ollut pakko opetella tekemään maittavaa kasvisperäistä ruokaa. Tästä hyötyvät toki myös lihansyöjät, koska heidänkään lautasilleen ei enää taitojen kerryttyä kehdata heittää pelkkiä suolavedessä keitettyjä parsakaalin ja porkkanan palasia.

Kasvisruokaa suoraan kotiin Tampereella

Jos Tampereella haluaa noudattaa kasvisruokavaliota, on se helppoa. Kosken lähistöllä sijaitsee monta viehättävää kahvilaa ja ravintolaa, jotka tarjoilevat vegaanisia herkkuja. Kun kaipaat laadukasta kasvisruokaa suoraan kotiin, suosittelemme tilaamaan seuraavista paikoista:

  • La Toore
  • Power Pizzeria
  • Nupelda
  • Ravintola Pappai

Jos haluat syödä tänään jotain muuta kuin kasvisruokaa, löydät varmasti sopivan vaihtoehdon laajasta valikoimastamme.

Kuinka voit tilata foodoran kautta?

Saat tilattua ruoan suoraan kotiisi näppärästi kotisivujemme tai sovelluksemme kautta. Pyydämme sinua kirjoittamaan osoitteesi osoitekenttään, jonka jälkeen saat näkyviin kaikki ne paikat, joista toimitamme ruokaa kotiin Tampereella. Ravintolan tiedoista löydät ruokalistat sekä arvostelut. Valitse haluamasi annokset, lisää ne ostoskoriin ja siirry kassalle. Saat ruoat pian suoraan kotiisi. Huoletonta ja helppoa!

Download our free app!