PxPixel

Kasvisruokavalio Helsinki

Kasvisruokabuumin tulo ei varmaankaan ole jäänyt keltään huomaamatta. Niin kuin kaikkien ilmiöiden, myös kasvissyönnin kohdalla tasoja on kuitenkin monia. Radikaalin kasvisruokavalion noudattaja ei syö mitään eläinperäistä. Kasvisruokavaliota noudattaa joidenkin arvioiden mukaan 2-5 prosenttia suomalaisista. On siis hyvin todennäköistä, että esimerkiksi juhlien järjestäjän on otettava kasvisruokavalio huomioon suunnitellessaan tarjottavia. Mutta mistä sitten tietää, pitääkö tällaiseen varautua? Ei hätää, kasvisruokavalion nimeen vannovat kyllä kertovat asiasta hyvin matalalla kynnyksellä, joten on melko epätodennäköistä, että asia jäisi huomioimatta. Suuri osa kasvissyöjistä on niin sanottuja laktovegetaristeja, joten he syövät myös kananmunia ja maitotuotteita. Kasvisruokavalion noudattaminen ei ole mikään uusi juttu, vaan sitä on historian saatossa noudatettu useastakin eri syystä: uskonnon, terveyden, arvojen, lihan vaikean saatavuuden ja maantieteellisten syiden takia. Jotta kasvisruokavaliosta saa tarvitsemansa ravintoaineet, tulee syödä mahdollisimman monipuolisesti vihanneksia, viljoja, hedelmiä, juureksia, palkokasveja, pähkinöitä, marjoja, pehmeitä rasvoja ja siemeniä. Jos kaikki maitotuotteet jätetään pois ruokavaliosta, saattaa olla tarpeellista varmistaa riittävä vitamiinien ja kivennäisaineiden saanti jotakin toista kautta. Myös urheilija voi noudattaa kasvisruokavaliota. Vegaaneja löytyy paitsi kestävyys- myös voimalajeista. Kuuluisia vegaaniurheilijoita ovat olleet esimerkiksi Paavo Nurmi (olympiajuoksija), Dave Scott (Ironman-voittaja), Robert Hazeley (kehonrakentaja) ja Harri Nieminen (thainyrkkeilijä). Joten kasvisruokavalion noudattaminen ei todellakaan ole mitään hippipiiperrystä, vaan vaatii enemmänkin hyvää suunnittelua ja tietämystä, johon kaikilla ei riitä kapasiteetti. Kasvisruokavaliobuumi on aiheuttanut myös vastarintaliikkeen, jossa on vedottu muun muassa siihen, että kasvisruokavalion noudattaminen ei ole niin ympäristöystävällistä kuin sen puolestapuhujat väittävät. Erilaiset dokumentit tarjoavat mielenkiintoisia näkemyksiä aiheesta, jota voidaan tarkastella useista eri näkökulmista. Siinä missä piereskelevät lehmät aiheuttavat valtavat metaanipäästöt, kuluttaa esimerkiksi oliivien viljely suuren määrän vettä. Kasvisruokavaliota noudattavat ihmiset otetaan joka tapauksessa jo kiitettävästi huomioon ravintoloiden ruokalistoja suunniteltaessa ja kokkien onkin ollut pakko opetella tekemään maittavaa kasvisperäistä ruokaa. Tämä on tietenkin kaikkien yhteinen etu, sillä myös lihansyöjät pääsevät näin nauttimaan sivuraiteena muutakin kuin suolavedessä keitettyä parsakaalia.

Kasvisruokaa suoraan kotiin Helsingissä

Helsinkiläisissä ravintoloissa on usein otettu hyvin huomioon kasvisruokavaliota noudattavat ihmiset. Lisäksi kaupunkiin on perustettu useita vegaaniravintoloita. Helsingissä omia ravintolalemppareitamme kasvisruokavaliota noudattaville ovat:

  • Uusi Keittiö
  • Ravintola Saba
  • Ravintola Suha
  • Sushi Panda

Emme halua harhauttaa sinua väärälle raiteelle, mutta jos haluat tilata jotain kasvisruokavalion ulkopuolelta, onnistuu myös se kauttamme loistavasti. Valikoimastamme löydät kaikki parhaat ravintolat, halusitpa sitten kevätkääryleitä tai makoisan pihvin.

Kuinka voit tilata foodoran kautta?

Ruoan tilaaminen kotiin onnistuu helposti suoraan verkkosivujemme tai sovelluksemme kautta. Kirjoitat vain osoitteesi osoitekenttään ja saat näkyviin valikoiman ravintoloita, joista toimitamme ruokaa kotiisi. Samalla voit tutustua niiden ruokalistoihin ja arvosteluihin. Ruoat on näppärä siirtää ostoskoriin, ja kuljettuasi kassan kautta toimitamme ruoat suoraan kotiovellesi.

Download our free app!