PxPixel

Kasvisruokavalio Espoo

Emme usko, että keneltäkään on jäänyt huomaamatta, miten kasvisruokavaliobuumi on rantautunut Suomeen. Kasvisruokavaliota noudattaa arvioiden mukaan noin 2-5 prosenttia suomalaisista ihmisistä. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että kasvisruokavalio on yläkäsite, jonka alle rakentuu monenlaisia eri tasoja. Radikaaleimmat kasvisruokailijat eivät syö mitään eläinperäistä – he eivät siis myöskään juo maitoa tai käytä eläinperäisiä rasvoja. Koska ilmiö on saanut pysyvän ja melko vahvankin jalansijan myös Suomessa, on esimerkiksi juhlan järjestäjän mietittävä valmisteluissaan, miten hän huomioi mahdolliset kasvissyöjät. Painetta helpottaa hieman se, että suurin osa kasvissyöjistä käyttää maitovalmisteita ja kananmunia, joten he ovat niin sanottuja laktovegetaristeja. Kasvisruokabuumi on juuri nyt hyvinkin IN, mutta historiallisesti kasvisruokavalion noudattaminen ei ole mikään uusi juttu. Ihmiset ovat aina tehneet ruokavalintoja muun muassa uskonnon, terveyden, arvojen, maantieteellisten reaaliteettien sekä lihan saatavuuden ohjaamina. Tänä päivänä erityistä on kuitenkin se, miten tarkasti pystytään määrittelemään tarvittavien ravintoaineiden koostuminen. Varsinkin kasvisruokavaliota noudatettaessa on olennaista, että ruoka on mahdollisimman monipuolista ja pitää sisällään kasviksia, viljoja, hedelmiä, palkokasveja, pähkinöitä, juureksia, pehmeitä rasvoja ja siemeniä. Kun ruokavaliosta jätetään kokonaan maitotuotteet pois, tulee olla erityisen tarkka vitamiinien ja kivennäisaineiden saannin suhteen. Myös huippu-urheilija voi noudattaa kasvisruokavaliota. Eläviä (ja joskus aiemmin eläneitä) esimerkkejä löytyy niin voimailu- kuin kestävyyslajeistakin: Harri Nieminen (thainyrkkeilijä), Robert Hazeley (kehonrakentaja), Dave Scott (moninkertainen Ironman-voittaja) ja Paavo Nurmi (olympiajuoksija) ovat kaikki vegaaneja. Eiköhän tehdä tästä yhteenveto, että kasvisruoka ei ole viherpiipertäjien hömpötyksiä, vaan vaatii oikein noudatettuna tietoa, taitoa ja kurinalaisuutta? Kasvisruokavaliota noudattavia ihmisiä kohtaan on alettu osoittaa arvostusta suunnittelemalla maukkaita kasvisruokia osaksi ravintoloiden ruokalistoja. Myös Espoossa kokit ovat selkeästi oppineet valmistamaan laadukasta kasvisruokaa. Tämä on myös lihansyöjien etu, sillä enää ei ole ok heittää pihvin kylkeen ainoastaan suolavedessä keitettyä parsakaalia tai porkkanaa.

Kasvisruokaa suoraan kotiovelle Espoossa

Espoossa on monta laadukasta ravintolaa, joilla on joko hyviä kasvisruoka-annoksia tai joiden koko valikoima pohjautuu vegaanituotteisiin. Hyviä vaihtoehtoja ovat:

  • Uusi Keittiö
  • Kiinalainen ravintola Ju Xiang Lou
  • Pizza Express Viherlaakso
  • King Kebab Leppävaara
  • Deli Rasoi Entresse

Kuinka voit tilata foodoran kautta?

Saat tilattua ruoan suoraan haluamaasi paikkaan Espoossa menemällä kotisivuillemme tai käyttämällä näppärää sovellustamme. Kun täytät osoitteesi osoitekenttään, saat näkyville valikoiman ravintoloita, joista toimitamme ruokaa kotiin alueellasi. Samalla voit tutustua eri paikkojen ruokalistoihin ja niistä annettuihin arvosteluihin. Valitset vain mieleisesi ruoka-annokset ja lisäät ne ostoskoriin. Ei muuta kuin kassan kautta – ja pian jo toimitamme ruoan kotiovellesi.

Download our free app!