Tilaa ruokalajin kasvisruoka tuotteita alueella Turku kotiinkuljetuksella suoraan verkosta kotiovellesi.

Kasvisruoan historiaa

Kasvisruoan syönti on trendikästä monestakin eri syystä. Ilmasto- ja arvopohjaiset syyt nousevat usein esille, mutta kasvisruokaan panostetaan myös esimerkiksi terveydellisin perustein. Samalla tunnetuimpia kasvissyönnin puolesta esitettyjä argumentteja on pyritty myös kumoamaan. Siellä missä aate, siellä myös vastarinta. Kasvisyönnistä aiheutuneiden kasvihuonepäästöjen määrän on kerrottu olevan kaloria kohden suurempi kuin lihansyönnin, eivätkä terveysvaikutuksetkaan ole kiistattomia. Mutta tämä kaikki kritiikki menee ohitse maalista, jos syy kasvisruoan syömiselle perustuu sen makuun. Monet etniset ravintolat ovat loistavia paikkoja herkutella kasvisruoalla. Tämä johtuu siitä, että taito valmistaa maukasta kasvisruokaa löytyy useiden vieraiden kulttuurien perimästä. Esimerkiksi Intiassa naudan syöminen on laitonta ja islaminuskoisissa maissa uskonto taas kieltää sian syömisen. Köyhemmissä oloissa lihan käyttö ruoanvalmistuksessa on ainoastaan vauraampien etuoikeus. Lihan sijaan etnisissä kasvisruoissa käytetään paljon mausteita, joilla saadaan aikaan väriä ja elämäniloa. Vegetarismi alkoi vakiintua Suomeen 1910-luvulla, joten kasvisruoka ei ole täälläkään alun perin mikään hipstereiden levittämä ilosanoma. Tuoretta lihaa ei yksinkertaisesti ollut saatavilla ympäri vuoden. Sitten on vielä toki se perisuomalainen syy: kaikki iloa tuottavat nautintoaineet, alkoholi, kahvi ja liha, haluttiin yksinkertaisesti kieltää. Siinä missä kansainvälisessä kasvisruoassa korostuvat vahvat mausteet, suomalaisen kasvisruoan pyrkimyksenä on korostaa kasvisten omia autenttisia makuja. Hyvä esimerkki tällaisesta raaka-aineesta on pinaatti, jonka makua keitoissa ja ohukaisissa pyritään lähinnä pyöristämään. Vanhemmat ihmiset syövät kasvisruoista mieluiten kesäkeittoa, laatikoita ja salaatteja, kun taas nuoremmat ottavat helpommin omakseen kasvisvalmisteet, kuten tofun, linssit, härkiksen ja nyhtiksen. Ravintoloihin kohdistuu suurta kysyntää koskien kasvisruokatarjontaa ja tämä kysyntä on myös saanut aikaan täysin kasvisruokaan perustuvia kuppiloita. Kokkien on yksinkertaisesti ollut pakko opetella valmistamaan maukasta kasvisruokaa, sillä asiakkaat ovat alkaneet olla myös kasvisten suhteen yhä vaativampia. Kasvisruoan kohdalla korostuu usein laatu ja itse kasvisruokaravintoloissa ollaan jonkun korkeakulttuurisen kokemuksen äärellä – minkä sivistynyt turkulainen kyllä tunnistaa.

Kasvisruokaa kotiin Turussa

Turusta löytyy kasvisruokaravintoloita, jotka ovat Suomen huippua. Niissä kannattaa käydä ainakin kerran toteamassa se, mitä kasvisruoka on silloin, kun se on hiottu täydellisimmilleen. Sen lisäksi laadukasta mutta rennolla otteella valmistettua kasvisruokaa saa tilattua helposti myös kotiin. Arkiruoankaan ei aina tarvitse olla lihapitoista! Kokeile tilata vaikka seuraavista paikoista, joita itse suosittelemme:

  • Ravintola Melisa
  • Sushi Panda
  • Ravintola Sofram
  • Ravintola Marionetti

Ymmärrämme hyvin – joskus vain on päiviä, jolloin keho ja sielu kaipaavat jotain lihaisampaa. Löydät valikoimastamme monta paikkaa, josta voit tilata sekä kasvis- että liharuokia. Valitse juuri sitä, mitä mielesi tekee. Me toimitamme ruoan kotiovellesi!

Kuinka Pizza-online.fi:n kautta tilataan?

Ruoan tilaaminen kauttamme on helppoa: Menet vain kotisivuillemme tai lataat kätevän sovelluksemme. Kun olet kirjoittanut osoitekenttään osoitteesi, saat listan niistä paikoista, joista toimitamme ruokaa alueellesi Turussa. Samalla voit tutustua ravintoloiden ruokalistoihin ja niistä kirjoitettuihin arvosteluihin. Kun olet löytänyt haluamasi ruoat, lisäät ne vain ostoskoriin ja hoidat ostoksesi kunnialla kassan kautta ulos. Maksun suhteen olemme joustavia. Pian ruoka onkin jo toimitettuna kotiovellesi.

Download our free app!