Tilaa ruokalajin kasvisruoka tuotteita alueella Tampere kotiinkuljetuksella suoraan verkosta kotiovellesi.

Kasvisruoan historiaa

Kasvisruoan syöminen on monestakin syystä trendikästä. Ajanmukaisia perusteita ovat ilmasto- ja arvopohjaiset syyt sekä terveys. Toisaalta näitä kaikkia perusteluita on pyritty myös haastamaan, kuten käy aina, kun joku aate alkaa vahvistaa jalansijaa. Kasvissyönnin vaikutusta luonnon hyvinvointiin on pyritty kritisoimaan esimerkiksi sen vuoksi, että kasvihuonepäästöjen on laskettu olevan kaloria kohden suurempia kuin lihansyönnillä. Myöskään pelkkä kasvissyöjäksi julistautuminen ei tee kenenkään elintavoista terveellisiä. Mutta kaikki tämä edellä esitetty ja muualla esiintyvä kritiikki voidaan toki jättää omaan arvoonsa, jos kriteerinä kasvissyönnille pidetään kasvisruoan makua ja laatua. Monet etniset ravintolat ovat loistavia paikkoja syödä hyvää ja maukasta kasvisruokaa. Etniset kasvisruoat ovat usein vahvasti maustettuja, värikkäitä ja maukkaita. Tämä johtuu siitä, että taito valmistaa ruokaa kasviksista kuuluu heidän kulttuuriperimäänsä. On maita, joissa lihansyönti on edelleen säädeltyä: Intiassa uskonto kieltää naudan syömisen, islaminuskoisissa maissa ei taas saa syödä sikaa. Köyhissä maissa taas ei ole yksinkertaisesti varaa syödä liharuokia ja lihankäyttö on ainoastaan vauraampien ihmisten etuoikeus. Mutta eipä kasvisruoka ole Suomessakaan alun perin mikään hipstereiden levittämä uusi ilosanoma, vaan vegetarismi alkoi vahvistua Suomessa jo 1910-luvulla. Tuolloin pääsyynä oli se, että tuoretta lihaa ei yksinkertaisesti ollut saatavissa ympäri vuoden. Toiseksi syyksi muodostui se, että kaikki iloa vähänkään tuottavat nautintoaineet (alkoholi, kahvi ja liha) haluttiin yksinkertaisesti kieltää. Siinä missä etnisessä kasvisruoassa korostuvat vahvat maut, suomalaisessa kasvisruoassa korostuu pyrkimys tuoda esille kasvisten omia autenttisia makuja. Pinaatti on hyvä esimerkki. Sen makua pyritään lähinnä pyöristämään keitoissa ja ohukaisissa, ei muuttamaan. Nuorempien ikäluokkien on ollut helpompi ottaa etniset kasvisruoat omakseen, kun taas vanhemmat ihmiset syövät perinteisempiä kasvisruokia kuten kesäkeittoa, laatikoita ja salaatteja. Nuoret myös kokeilevat rohkeammin uusia kasvituotteita, kuten tofua, linssejä, härkistä ja nyhtistä. Tamperelaistenkin ravintoloiden kasvisruokatarjonta on piristynyt kasvaneen kysynnän vuoksi, ja kokkien on ollut välttämätöntä opetella loihtimaan myös mielettömiä kasvisruoka-annoksia. Kasvisruoan kohdalla korostuu usein raaka-aineiden laatu. Jokainen, joka on joskus maistanut loistavaa kasvisruokaa, muistaa sen kyllä: kasvis voi todella maistua jumalaisen hyvältä. Hän muistaa myös sen tunteen, kun tietää olevansa jonkun korkeakulttuurisen äärellä. Eihän se tietenkään ole verrattavissa hetkeen, jolloin hampaat puraisivat ensimmäisen kerran Tapolan mustaamakkaraa, mutta jotain sinnepäin.

Kasvisruokaa kotiin Tampereella

Vaikka sanonta kuuluukin, että kun on kerran saanut mustaamakkaraa, ei paluuta entiseen enää ole, uskallamme suositella muutamaa loistavaa kasvisruokapaikkaa Tampereella:

  • La Toore
  • Power Pizzeria
  • Nupelda
  • Ravintola Pappai

Jos mielesi ei tee tänään kasvisruokaa, vaan kaipaat kunnon lihavaihtoehtoa, löydät senkin varmasti valikoimistamme. Ehkä kunnon pitsa leffan seuraksi tai kanaa Kung Po koko perheelle? Mitä haluatkin, me toimitamme sen tuota pikaa ovellesi.

Kuinka Pizza-online.fi:n kautta tilataan?

Kun haluat tilata ruokaa nopeasti suoraan kotiisi, teet sen helpoiten verkkosivujemme tai sovelluksemme kautta. Lisäät vain osoitteesi osoitekenttään, jonka jälkeen saat listauksen niistä ravintoloista, joiden kautta toimitamme ruokaa kotialueellesi Tampereella. Voit tutustua ravintoloiden ruokalistoihin ja niistä annettuihin arvosteluihin rauhassa. Kun olet valmis, lisäät vain tuotteet ostoskoriin ja hoidat hommat kuntoon kassalla. Toimitamme ruoat tuota pikaa kotiovellesi. Hyvää ruokahalua!

Download our free app!