Tilaa ruokalajin kasvisruoka tuotteita alueella Espoo kotiinkuljetuksella suoraan verkosta kotiovellesi.

Kasvisruoan historiaa

Kasvisruoan syöminen on trendikästä monestakin syystä. Keskustelussa korostuvat ilmasto- ja arvopohjaiset perusteet, mutta kasvisruokaan panostetaan yhä vahvemmin myös terveyssyistä. Monista etnisistä paikoista saa maukasta kasvisruokaa. Etniset kasvisruoat ovat usein värikkäitä ja vahvasti maustettuja. Taito valmistaa maukasta kasvisruokaa on usein osa kulttuuria: esimerkiksi Intiassa on laitonta käyttää naudanlihaa ruoanvalmistuksessa, islaminuskoisia rajoittaa kielto syödä sikaa. Mitä köyhemmät olot, sen enemmän korostuu myös lihan asema ainoastaan varakkaamman kansanosan ravintona. Vaikka kasvisruoan nauttiminen onkin nyt erityisen IN, ei se ole alun perin ollut mikään nykynuorten levittämä aate. Vegetarismi vakiintui Suomessa jo 1910-luvulla, jolloin syynä kasvisruoan käytölle oli se, että tuoretta lihaa ei yksinkertaisesti ollut saatavilla ympäri vuoden. Toinen syy oli se, että suomalaiseen tapaan haluttiin kieltää nautintoaineista suuri osa, kuten alkoholi, kahvi ja liha. Etnisessä kasvisruoassa korostuu vahvojen mausteiden käyttö, kun taas suomalaiseen kasvisruokakulttuuriin kuuluu raikkaiden kasvisten omien autenttisten makujen korostaminen. Hyvänä esimerkkinä toimii pinaatti, jota käytetään muun muassa keitoissa, salaateissa ja ohukaisissa. Sen makua ei pyritä peittämään, vaan lähinnä pyöristämään ja tuomaan esille sen eri vivahteita. Suomessa nuorempi ikäluokka on suhtautunut avoimesti erilaisiin kasvisvalmisteisiin kuten tofuun, linsseihin, nyhtikseen ja härkikseen, kun vanhempi ikäluokka tuntuu lämpenevän hieman hitaammin. He arvostavat perinteisiä kasvisruokia kuten kesäkeittoa, salaatteja laatikoita, kun nuoremmat ovat ottaneet etniset kasvisruoat omakseen. Kasvisruoan kysyntä on kasvanut huomattavasti ja näin myös kasvisruokatarjonta ravintoloissa on piristynyt. Samalla on täytynyt kiinnittää yhä enemmän huomiota kasvisruoan laatuun ja makuun: asiakkaat osaavat nykypäivänä olla vaativia myös kasvisruoan suhteen. Enää ei tarvitse lähteä Helsinkiin asti saadakseen laadukkaista raaka-aineista valmistettua maukasta kasvisruokaa, vaan kasvisruokaa valmistavien ravintoloiden aalto on yltänyt myös Espooseen saakka. Kasvisruoalle kannattaa ehdottomasti antaa mahdollisuus. Se hetki, jolloin ymmärtää, että kasvisruokakin voi olla upea kokemus, on erityinen.

Kasvisruokaa kotiovelle Espoossa

Toki voit napata pinaattikeiton kaupan hyllyltä, mutta silloin et anna kasvisruoalle sen ansaitsemaa tunnustusta. Kokeile mieluummin tilata juuri sinua varten Espoossa valmistettu monipuolinen annos jostakin näistä paikoista:

  • Uusi Keittiö
  • Kiinalainen ravintola Ju Xiang Lou
  • Pizza Express Viherlaakso
  • King Kebab Leppävaara
  • Deli Rasoi Entresse

Kuinka Pizza-online.fi:n kautta tilataan?

Kun nälkä yllättää, tilaat ruoan suoraan kotiisi helposti verkkosivujemme tai sovelluksemme kautta. Näppäilet vain osoitteesi osoitekenttään ja saat näkyviin ne paikat Espoossa, joista toimitamme ruokaa alueellasi. Pääset tutustumaan ravintoloiden ruokalistoihin ja niistä kirjoitettuihin arvosteluihin. Kun olet löytänyt haluamasi annokset, siirrät ne vain ostoskoriin ja käväiset kassan kautta – maksutapoja on vaikka mulle jakaa! Pian ruoka onkin jo toimitettuna kotiovellesi. Hyvää ruokahalua!

Download our free app!