PxPixel

Japanilaisen ruoan historiaa

Japanilainen ruoka on hyvin monipuolista ja se on saanut vaikutteita myös länsimaisista ruokakulttuureista. Ominaista japanilaiselle ruokakulttuurille ovat laadukkaat ja tuoreet raaka-aineet. Jostain syystä japanilaiset uskovat, että puhtaat ja säilöntävapaat raaka-aineet ovat yhteydessä heidän pitkään elinikäänsä. Myös ruoan tuoksuun ja esille panoon kiinnitetään enemmän huomiota. Japanilainen ruoka koostuu kolmesta osasta: perusruoka-aineesta kuten nuudeleista tai riisistä, pääruoasta, joka voi olla kalaa, vihanneksia, kanaa, lihaa tai tofua sekä keitosta. Japanilainen ruoka on usein melko suolaista, mutta ei sisällä paljoa rasvaa. Suolaisuus johtuu ainakin osittain siitä, että ruokaan pukataan laittaa paljon soijaa. Esimerkiksi riisin kanssa tarjoiltavaa pääruokaa saattaa olla kolmeakin eri lajia, jotka on valmistettu eri tavoin. Siinä missä meillä on lähinnä käytössä uuni ja kattila, japanilainen valmistaa ruokansa haudutettuna, keitettynä, grillattuna, uppopaistettuna, höyrytettynä, raakana, säilöttynä tai kuorrutettuna. On ymmärrettävää, että vaatimus tuoreudesta korostuu entistä enemmän, kun raaka-ainetta syödään raakana. Jos olet flunssassa, suosittelemme japanilaista ruokaa ja sen aisteja avaavia mausteita, mutta emme vierailua japanilaisessa ravintolassa. Japanilaisessa ravintolassa nimittäin saatetaan kyllä hörppiä tarkoituksellisen kovaäänisesti nuudelikeittoa, mutta pöydässä niistämistä pidetään erittäin loukkaavana. Emme kuitenkaan usko, että noron valumista nenästä katsotaan yhtään sen suopeammin. Riisiä pidetään jumalten lahjana ja annos tulee syödä loppuun viimeistä jyvää myöden. Japanilainen ruoka on usein laadukkuutensa vuoksi hieman arvokkaampaa kuin esimerkiksi kiinalainen. Itseasiassa, esimerkiksi sushien valmistaminen on Japanissa todellista taidetta ja kokin täytyykin opiskella monta vuotta ennen kuin hän pääsee edes leikkaamaan kaloja. Japanilaisen ruoan tilaaminen kotiin on joka tapauksessa viisas teko. Annosten tasapainoisuus leviää koko kotiin ja luo ympärilleen harmoniaa. Samalla tiedät tarjoavasi rakkaillesi jotain terveellistä ja maukasta. Varsinkin Helsingissä raaka-aineiden kysyntä on niin vilkasta, että voit huoletta tilata myös raakaa kalaa ja luottaa siihen, että se on tuoretta.

Japanilaista ruokaa suoraan kotiin Helsingissä

Autenttisten japanilaisten makujen tavoittaminen on hankalaa ja vaatii harjoittelua. Onneksi Helsinki on täynnä ihania pieniä japanilaisia ravintoloita, joissa homma jo osataan. Voit tilata niistä ruokaa suoraan kotiisi. Suosittelemme kokeilemaan ainakin tätä paikkaa:

  • Sushi Panda

Vai tulee levä jo korvistakin ulos? Ei hätää, meillä on laaja tarjonta, joka pitää sisällän hyvin erilaisia ruokia. Ehkä tänään maistuisi paremmin pihvi, pizza tai burgeri? Onnistuu! Tutustu valikoimaamme – meiltä löydät varmasti juuri sen, mitä etsit.

Kuinka Pizza-online.fi:n kautta tilataan?

Saat tilattua ruoan näppärästi suoraan haluamaasi osoitteeseen vierailemalla verkkosivuillamme tai käyttämällä sovellustamme. Kun olet kirjoittanut toimitusosoitteen osoitekenttään, saat näkyville kriteerien mukaisen listauksen kaikista niistä ravintoloista, joista toimitamme ruokaa alueellesi. Voit tutustua rauhassa ravintoloiden ruokalistoihin ja niistä kirjoitettuihin arvosteluihin. Kun olet valikoinut haluamasi annokset, siirryt vain kassan kautta odottelemaan toimitustamme. Ja kauanhan et joudu odottelemaan. Hyvää ruokahalua!

Download our free app!