PxPixel

Hampurilaiset kotiinkuljetuksella Turussa

Täältä löydät kattavan valikoiman Turun hampurilaisia

Hampurilaisen alkuperä

Hampurilainen on hampurilainen ruokalaji - Saksasta kotoisin siis. Toki tämän suhteen on käyty hieman kiistelyä sen vuoksi, että monet väittävät hampurilaista amerikkalaisten keksinnöksi. Historiankirjat kuitenkin vakuuttavat, että nimenomaan saksalaiset veivät 1800-luvun loppupuolella hampurilaiset Jenkkilään. Jos tarkkoja ollaan, amerikkalaiset kyllä jalostivat hampurilaisen siihen muotoon, jollaisena se nykyään mielletään: pihvin seuraksi liittyi leipä. Nykypurilaisen idea on (lähes) yleisesti tunnustettuna seuraava: kaksi leivänpuolikasta, joiden välissä on pihvi. Huomionarvoista on, miten kaikkien suurten totuuksien ja ideoiden taustat ovat johdettavissa antiikin Roomasta – niin myös hampurilaisen. Antiikin Roomassa köyhempi osa kansasta söi lihansa leivän välissä. Hampurilaisen tie osaksi suomalaisten ravintolakulttuuria kesti monien historiallisesti tärkeiden tapahtumien viivästyttämänä melkoisen kauan, ja ensimmäiset amerikkalaistyyliset hampurilaisravintolat avattiin vasta 1970-luvulla Helsingissä. Siitä lähtien suomalaiset ovatkin sitten olleet kiitettävän ravintolaorientoitunutta porukkaa. Välillä vaikuttaa siltä, että kun jotain asiaa kehitetään tarpeeksi pitkälle, sen alkuperäinen idea hämärtyy: nykyään naudanlihapihvin tilalle voi yhtä hyvin valita kanaa tai kasvista. Myös toinen hampurilaiseen yhdistetty ominaispiirre, sen suhteellinen epäterveellisyys ruokalajina, on pyritty haastamaan jo jonkin aikaa. Hampurilainen tunnetaan edelleen yleisesti pikaruokalajina, mutta niin halutessaan sitä saa myös terveellisemmässä ja monipuolisemmassa muodossa. Samalla rahvaiden ruoka on siirtynyt parempienkin ravintoloiden listoille. Täytteiksi voi valita lähestulkoon mitä haluaa: salaattia, kurkkua, sipulia, tomaattia, erilaisia juustoja ja hillokkeita, pekonia, kastikkeita – vaihtoehtojen määrä on mitaton. Tyypillisin ratkaisu kasvatettaessa hampurilaisen täyttävyyttä lienee sen korottaminen ateriamuotoon ranskalaisten tai bataattilohkojen muodossa. Linjoistaan huolehtiva voi valita megapurilaisen seuraksi salaatin. Hampurilaisen tasapaksua laatua ja makua arvostava valitsee kiitollisena hampurilaisketjujen ravintolat. Hieman rohkeammat uskaltavat valita myös ketjujen ulkopuolelta, ja saattavat pitää relevanttina asiana esimerkiksi sitä, onko purilaisen liha luomua tai tuotu lähitilalta, onko hampurilaisleipä moniviljaa, ovatko täytteet tuoreita ja raikkaita – ja onhan ravintoainesisältö mahdollisimman korkealuokkainen. Tällöin uskaltaudutaan jo melko kauaksi hampurilaisen perusideasta, mutta toisaalta, kuka voisi vapaassa Suomessa sanoa, ettei asioita saa kyseenalaistaa.

Hampurilaisia kotiinkuljetuksella Turussa

Turussa saa hampurilaisia kaikissa sateenkaaren väreissä. Onneksi tarjonta on käden ulottuvilla myös silloin, kun ei tee välttämättä mieli poistua kotoa. Suosittelemme kokeilemaan jotakin näistä paikoista, joista voi Turussa tilata hampurilaisia suoraan kotiovelle:

  • Manhattan Best Food
  • Bacadell
  • Ravintola Sofra
  • Sun City
  • Stadionin Pikapala

Toki ravintolatarjontamme Turussa on hyvin laaja, ja voit tilata ruokaa suoraan kotiovellesi myös monesta muusta ravintolasta. Oletko kenties liian väsynyt tai kiireinen laittamaan ruokaa itse – tai ehkä haluat tarjota vieraallesi jotain erityistä? Mahdollisuudet takaavat sen, että löydät varmasti jokaiseen tilanteeseen siihen sopivan vaihtoehdon.

Tilauksen teko on helppoa kuin heinän teko!

Kirjoita ruoan toimitusosoite etusivun kenttään, niin palvelu kertoo mitkä ravintolat kuljettavat tähän osoitteeseen. Sieltä valitset ravintolan, joka kiinnostaa sinua eniten ja tämän ravintolan ruokalistalta valitset houkuttelevimmat ruoka-annokset ostoskoriin. Sen jälkeen pistät tilauksen eteenpäin ja muutaman hetken päästä ruoat ovat jo kotiovellasi. Maukasta ruokahalua!

Download our free app!