PxPixel

Tampereen herkullisia hampurilaisia

Kotiinkuljetus tuo hampurilaiset nopeasti kotiovellesi

Hampurilaisen tarina

Hampurilaista kutsutaan hampurilaiseksi, koska se tulee Hampurista. Kyllä, yksinkertainen on kaunista. Asian suhteen on luonnollisesti käyty kiistelyä, koska monet mieltävät hampurilaisen niin perustavan amerikkalaiseksi. Historiankirjoissa kuitenkin vakuutetaan, miten nimenomaan 1800-luvun loppupuolella saksalaiset veivät 1800-luvun hampurilaisen Jenkkeihin. Kyllä, amerikkalaiset tosiaan jalostivat hampurilaisen siihen muotoon, jollaisena se tunnetaan nykyään, ja lisäsivät pihvin seuraksi leivän. Nykyhampurilaisen idea on stereotypisoidusti seuraava: kaksi leivänpuolikasta ja pihvi. Jälleen voidaan palata siihen, miten kaikkien perustavien totuuksien ja ideoiden taustat ovat johdettavissa antiikin Roomasta – niinpä myös hampurilaisen. Antiikin Roomassa köyhä kansa söi lihaa leivän välissä. Monta historiallista vaihetta ehti vierähtää ennen kuin hampurilainen löysi tiensä osaksi suomalaista ravintolakulttuuria: ensimmäiset amerikkalaistyyliset hampurilaisravintolat avattiin Helsinkiin 1970-luvulla. Onneksi edes silloin, sillä suomalaisten ravintolakulttuuri olisi ilman hampurilaispaikkoja huomattavasti vaatimattomampaa. Joku saattaisi sanoa, että hampurilaisen perusideasta on vieraannuttu olennaisella tavalla: tänä päivänä naudanlihapihvin tilalle voi valita vaikkapa kanaa tai kasvista. Myöskin hampurilaisen epäterveellisyydestä ruokalajina on luovuttu ainakin osittain. Toki hampurilainen tunnustetaan yleisesti pikaruokalajina, mutta sitä saa myös terveellisempänä ja monipuolisempana versiona. Väliin saa valita lähestulkoon mitä tahansa: salaattia, pekonia, sipulia, tomaattia, erilaisia juustoja ja hillokkeita, kurkkua, rapuja, kastikkeita – you name it. Useimmiten ravintolat tarjoavat mahdollisuutta korottaa hampurilainen ateriamuotoon ranskalaisten tai bataattilohkojen avulla. Linjoistaan tarkan kannattaa valita megapurilaisensa seuraksi salaatti. Laadun ja maun tasapaksuustakuuta arvostava valinnee hampurilaisennauttimispaikakseen hampurilaisketjujen ravintolat. Yhä useampien valintaan vaikuttaa kuitenkin tänä päivänä (myös) se, onko hampurilaisen liha luomua tai tuotu lähitilalta, onko hampurilaisleipä valmistettu moniviljasta, ovatko täytteet raikkaita ja tuoreita – ja se, millainen hampurilaisen kokonaisravintoarvo on. Melko kauaksi on siis menty perinteisestä hampurilaismallista, mutta toisaalta, Suomi on vapaa maa, joten jokainen saa tehdä itsenäisiä päätöksiä (hyvän maun rajoissa).

Tampereella hampurilaisia kotiinkuljetuksella

Aina ei tarvitse lähteä ravintolaan, vaikka mieli tekisikin laadukasta burgeria. Kauttamme saat tilattua hampurilaiset suoraan kotiovellesi, ja näin Tampere antaa parastaan tuomalla maukkaan ruoan suoraan sinne missä sinä olet. Suosikkejamme Tampereen hampurilaistarjonnassa ovat:

  • Opera
  • Nupelda
  • Hebun
  • Ristorante Capricciosa Pyynikki
  • Ravintola Haitari

Ai ei hampurilaisia tänään? Ehkä tilanteeseen sopisi paremmin pizza, sushi, kiinalainen ruoka tai kebab? Valikoimastamme löydät myös muita eri ravintolavaihtoehtoja, joista voit kauttamme tilata ruokaa suoraan kotiovellesi.

foodoran kautta tilaus on helppoa!

Nälkäisen ihmisen kärsivällisyys on lyhyt, jonka takia olemme tehneet tilaukset erittäin helpoksi. Sinun täytyy etusivulla vain syöttää kotiosoitteesi kenttään, niin muodostamme listan, josta näet kaikki sinun osoitteeseen ruokaa kuljettavat ravintolat. Valitse niistä suosikkisi ja lisää haluamasi ruoka-annokset (muista myös juoma) ostoskoriin. Sitten vain lähettämään tilausta eteenpäin, niin ruoka on alta aikayksikön sinun kotiovellasi. Hyvää ruokahalua!

Download our free app!