PxPixel

Hampurilaisia kotiinkuljetuksella Helsingissä

Herkullisia hampurilaisia kotiovelle

Tarinaa hampurilaisesta

Hampurilainen on ruokalaji, joka on kotoisin Hampurista. Kyllä, niin yksinkertaista se on. Vaikka asian suhteen onkin käyty hieman vääntöä sen vuoksi, että monet mieltävät hampurilaisen amerikkalaisten keksinnöksi, historiankirjat vaikuttavat kuitenkin osoittavan, että nimenomaan saksalaiset veivät hampurilaiset 1800-luvun loppupuolella rapakon yli Jenkkeihin. Amerikkalaiset kuitenkin jalostivat hampurilaisen siihen muotoon, jollaisena hampurilainen nykyään mielletään, ja toivat ruokalajiin mukaan leivän. Nykyhampurilaisen perusidea on suhteellisen yleisesti tunnettu: kaksi leivänpuolikasta, joiden välissä on pihvi. Toisaalta, kuten kaikkien suurten ideoiden ja totuuksien taustat, on myös hampurilaisen malli johdettavissa antiikin Roomasta, jossa köyhempi osa kansasta söi lihaa leivän välissä. Hampurilaisen taival osaksi suomalaista ravintolakulttuuria otti oman aikansa, ja ensimmäiset amerikkalaistyyliset hampurilaisravintolat avattiin Helsinkiin 1970-luvulla. Sen jälkeen suomalaiset ovatkin olleet kohtuullisen ravintolaorientoitunutta porukkaa. Hampurilaisen perusideaa on kehitetty melko olennaisesti: nykyään naudanlihapihvin tilalla voi yhtä hyvin olla kanaa tai kasvista. Myös toinen hampurilaiseen yhdistetty alkuperiaate, sen epäterveellisyys ruokalajina, on ollut jo kauan haastettuna. Hampurilainen on edelleen yleinen pikaruokalaji, mutta sitä saa myös huomattavasti terveellisemmässä ja monipuolisemmassa muodossa, jota tarjoillaan hieman paremmissakin ravintoloissa. Hampurilaisen väliin voi lisätä melkein mitä vain: salaattia, tomaattia, kurkkua, sipulia, erilaisia juustoja ja hillokkeita, kastikkeita, pekonia – vaihtoehtoja on lukemattomia. Hampurilaisiin yhdistetään myös aineksia, jonka jälkeen puhutaan hampurilaisateriasta. Tyypillisin ratkaisu lienee ranskalaiset, jotka itsessään voivat vaihdella aina aidosta perunasta tai bataatista valmistetuista lohkoista massasta puristettuihin ranskalaisiin. Pikaruokaketjujen hampurilaiset maistuvat samalta ympäri maailman, ja niiden suosio myös perustuu osittain juuri siihen. Toisaalta ihmiset vaikuttavat arvostavan yhä enemmän sitä, että esimerkiksi hampurilaisen liha on luomua tai tuotu lähitilalta, että hampurilaisleipä on moniviljaa, täytteet ovat tuoreita ja raikkaita eikä ateria sisällä suuria määriä rasvaa. Se siitä alkuperäisestä perusideasta siis.

Hampurilaisia suoraan kotiovelle Helsingissä

Helsinki on yhtä kuin hampurilaisten juuret Suomessa, ja saatkin tilattua kauttamme juuri sellaisia hampurilaisia kuin haluat – suoraan kotiovellesi toimitettuna. Suosittelemme kokeilemaan jotakin näistä ravintoloistamme:

  • Malmin Kuningas
  • Vallila Fast Food
  • Ravintola Deli Chef
  • Madam Roza
  • La Vera

Ravintolavalikoimamme Helsingissä on luonnollisesti kattava, joten löydät varmasti tilanteeseen sopivaa ruokaa – ja saat tilattua sen suoraan kotiovellesi! Tekipä mielesi sitten nauttia oikein kunnolla leffaillasta pizzan kera tai helpottaa kiireistä arkea kiinalaisella ruoalla, löydät varmasti oikean vaihtoehdon. Kun tilaat sen meiltä, toimitamme sen sinulle suoraan kotiin.

Kuinka tilata foodoralla?

1. Etusivun osoitekenttään tulee syöttää osoitteesi (eli osoite mihin haluat ruoat toimitettavan). 2. Valitse kiinnostavin ravintola listalta. 3. Lisää ostoskoriin mieleiset annokset. 4. Lähetä tilaus eteenpäin ja ruokaa aletaan valmistamaan. Menee vain hetki ja ruoka saapuu kotiovellesi. Maukasta ruokahetkeä!

Download our free app!