PxPixel

Tilaa hampurilaiset kotiisi Espoossa

Espoon parhaa hampurilaispaikat kotiisi

Hampurilaisen historiaa

Yksinkertainen on kaunista – hampurilainenkin sen todistaa. Hampurilainen on nimetty hampurilaiseksi, koska hampurilainen on lähtöisin Hampurista. Hampurilainen kuitenkin mielletään usein niin perustavan amerikkalaiseksi, että asiasta jaksetaan käydä edelleen vääntöä. Voittajat ovat kuitenkin kirjoittaneet historiankirjoihin niin, että nimenomaan saksalaiset veivät hampurilaisen Jenkkeihin 1800-luvun loppupuolella. Amerikkalaiset saavat toki kunniaa tästäkin asiasta, sillä nimenomaan he keksivät liittää hampurilaispihvin seuraksi leivän. Kuvittele mielessäsi pihvi ja kaksi leivänpuolikasta – siinä sinulle stereotypisoitu kuvaus hampparista. Myös tämän asian kohdalla voidaan palata siihen, miten kaikkien perustavimpien ideoiden ja totuuksien taustat löytyvät antiikin Roomasta – niin myös hampurilaisen. Roomassa köyhä kansa söi lihaa leivän välissä. Tämän antiikkisen ruokatavan rantautuminen Suomeen otti oman aikansa: Helsinkiin avattiin ensimmäiset hampurilaisravintolat 1970-luvulla. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan, sillä suomalaisten vierailut ravintoloissa olisivat huomattavasti harvinaisempia ilman amerikkalaistyylisiä ravintolapaikkoja. Joku saattaisi olla sitä mieltä, että hampurilaisen perusideasta on vieraannuttu olennaisella tavalla: naudanlihapihvin tilalle voi valita vaikkapa kanaa tai kasvista. Hampurilaisen epäterveellisyys ruokalajina on haastettu ainakin osittain. Hampurilaisen maine pikaruokana tunnustetaan edelleen yleisesti, mutta siitä saa halutessaan myös terveellisempiä ja monipuolisempia versioita. Hampurilaisen täytteeksi on näin itsemääräämisoikeuden kulta-aikana sallittua valita lähestulkoon mitä tahansa: salaattia, tomaattia, pekonia, sipulia, erilaisia juustoja ja hillokkeita, rapuja, kurkkua, kastikkeita – you name it. Hampurilainen on usein mahdollista korottaa myös ateriamuotoon lisäämällä annokseen ranskalaisia tai esimerkiksi bataattilohkoja. Linjojaan vaaliva valitsee megapurilaisensa lisukkeeksi luonnollisesti salaatin. Hampurilaisketjut takaavat hampurilaistensa suhteen tietyn maku- ja laatustandardin. Hampurilaispaikan valintaan vaikuttaa nykypäivänä yhä useammin myös lisäksi se, ovatko täytteet raikkaita ja tuoreita, onko hampurilaisen liha luomua tai tuotu lähitilalta, onko hampurilaisleipä valmistettu moniviljasta – ja se, millaisia lukemia hampurilaisen kokonaisravintoarvo lähestyy. Leipä-pihvi-leipä-mallista on ehditty tehdä jos minkälaista variaatiota, ja hampurilaiseksi kutsutaankin loppujen lopuksi hyvin monen sorttisia teoksia.

Hampurilaisia kotiinkuljetuksella Espoossa

Aina ei tarvitse jaksaa itse kokkailla, mutta se ei tarkoita tinkimistä ruoan laadusta tai mausta. Hampurilaiset tulevat usein spesiaalitilanteisiin, ja siksi onkin loistavaa, että niitä on tarjolla myös suoraan kotiin toimitettuina. Espoossa kotiinkuljetus onnistuu suoraan tilaamalla kauttamme. Omia suosikkipaikkojamme ovat:

  • Alex’s Bar & Restaurant
  • Fågeli Ravintola
  • Ravintola Mallaskaski
  • Pepino
  • Ghetto Street Food Bar

Espoossa on toki myös monia muita ravintoloita – ja jos tänään ei ole tarvetta hampurilaisille, löytyy valikoimastamme myös loistavia pizzoja, sushia, kiinalaista ruokaa ja kebabia. Olemme varmoja, että kun tilaat ruoan kauttamme suoraan kotiovellesi, päivästäsi tulee huomattavasti maukkaampi.

Miten tilaan foodorasta?

Helposti! 1. Syötä osoitteesi etusivun kenttään. 2. Valitse ravintola. 3. Valitse haluamasi annokset. 4. Lähetä tilaus. Hetken kuluttua ruoka onkin jo ovellasi. Hyviä ruokahetkiä!

Download our free app!