PxPixel

Grilliruoka

Suomalaisen grillikulttuurin levinneisyys tulee hyvin esille siinä, että lähes jokaisessa pitäjässä lienee ainakin yksi grilli, joka pihalla rakastutaan ja riidellään, sovitaan ja kositaan. Ruoan laatu tai maku ei sinänsä välttämättä ole pääasia, vaan itse grillirakennus saattaa olla kylän sydän. Siitä huolimatta on (aamuyön) hetkiä, jolloin grilliruokaa on vain pakko saada. Määrä korvaa joskus laadun, joka vaihtelee paikasta riippuen. Mutta sitten on olemassa myös toisenlaisia grillejä. Grilliravintolat ovat uskaltautuneet laittamaan monta suomalaista grilliruoan perusperiaatetta uusiksi. Grillipaikoissa makkarat on valmistettu lihasta, kaikki raaka-aineet ovat laadukkaita ja tuoreita ja tilat usein avaria ja tyylikkäitä. Grillipaikassa ei tilata pihvin kanssa maitoa, vaan lasillinen viiniä tai hyvää olutta. Ruokalista on usein laajempi kuin perusgrillillä: hulppeat annokset pitävät sisällään etanoita, salaatteja ja laatulihaa. Myös kasvisruokailijoita arvostetaan ja heitä varten on suunniteltu tarkkaan harkittuja ja maukkaita annoksia. Grilliravintoloiden annokset ovat suhteellisen arvokkaita, mutta niiden maailmaan pääsee tutustumaan huomattavasti edullisemmin lounasaikaan. Grilliravintoloiden tunnelma on rento. Ruoka on laadukasta, mutta samalla kursailematonta. Grillauksen tuoksu ja maku herkistävät. Listalta löytyy usein burgereita, pihvejä, ribsejä, kalaa, vartaita ja salaatteja. Miltä kuulostaisi esimerkiksi paahdettu siika ja kermainen simpukkakastike, falafel burger, dry aged -entrecotë puuhiiligrillistä tai chermoulaa ja romescoa sisältävä grillattu sydänsalaatti? No kuulostaahan se. Turku on siitä(kin) siunattu kulttuurikaupunki, että sieltä löytyy jo useampi laadukas grillipaikka. Grilliruokaa saa kauppakeskuksesta, Aurajoen ääreltä tai aivan keskustasta. Haluatko istua ulkoterassilla ja katsella jokirantaa käveleviä ihmisiä? Onnistuu! Kun kotigrillaus onnistuu täydellisesti ja on raaskinut hankkia kaikki laadukkaat ainekset, ateria voi olla taivaallinen. Montako kertaa kotigrillaus on onnistunut täydellisesti ja niin, että joku porukasta ei ole joutunut seisomaan tuntikausia grillin vieressä? Mitäpä, jos kerrankin kaikki saisivat vain rentoutua? Grilliruoka on sellaiseen juuri oikea valinta – nautitpa sen sitten ravintolassa tai kotiin tilattuna.

Grilliruokaa Turussa suoraan kotiin

Kun haluat maukasta ja kursailematonta ruokaa, josta lähtee varmasti nälkä, suosittelemme kokeilemaan grilliravintoloita. Silloin et joudu tinkimään laadusta ja saat lihasi lihalla. Omia suosikkejamme Turussa ovat:

  • Ravintola Sanna Turku
  • Stadionin Pikapala
  • Kulta Kebab Pizzeria
  • Kebab Box

Haluatko miettiä kropan kannalta hieman kevyempää vaihtoehtoa? Laajasta valikoimastamme löydät myös kasvisruokaa, salaatteja, pastoja ja etnisiä vaihtoehtoja. Toimitamme kotiin juuri sitä, mitä tänään tarvitset.

Kuinka Pizza-online.fi:n kautta tilataan?

Saat tilattua ruoan kotiisi helposti. Menet vain kotisivuillemme tai lataat näppärän sovelluksemme ja kirjoitat toimitusosoitteen sille varattuun kenttään. Näin saat näkyville kaikkien niiden ravintoloiden tiedot, joista toimitamme ruokaa kotiin alueellasi. Samalla voit tutustua ravintoloiden ruokalistoihin sekä niistä kirjoitettuihin arvosteluihin. Löydettyäsi haluamasi annokset, siirrät vain tuotteet ostoskoriin ja hoidat asiat kuntoon kassalla. Pian ruoka onkin jo kotiovellasi!

Download our free app!