PxPixel

Grilliruoka Tampere

Suomalaiseen grillikulttuurin levinnäisyyden ymmärtää hyvin siitä, lähes jokaisesta pitäjästä vaikuttaa löytyvän grilli, joka toimii kylän sydämenä. Sen pihalla riidellään ja rakastutaan, sovitaan ja kositaan. Itse ruoan koostumus ei välttämättä ole pääasia, vaan grillin merkitys on sosiaalinen. Laatu vaihtelee, mutta kun grilliruoan tarve iskee, se iskee kovaa. Määrä korvaa joskus laadun, ja grilliruoan kohdalla se on ihan ok. Mutta sitten on olemassa myös vähän erilaisia grillejä. Grilliravintolat ovat uskaltautuneet ronkkimaan montaa suomalaisen grilliruoan perusperiaatetta. Grillopaikoissa makkarat on valmistettu lihasta, kaikki käytettävät raaka-aineet ovat tuoreita ja laadukkaita ja tilat usein tyylikkäitä ja avaria. Grillipaikassa ei oikein kehtaa tilata annoksen kanssa maitoa, vaan lasillisen viiniä tai hyvää olutta. Ruokalista on usein hieman kattavampi kuin perusgrillillä: hulppeat annokset pitävät sisällään salaatteja, etanoita ja laatulihaa. Myös kasvisruokailijoiden vaihtoehtoihin on kiinnitetty huomiota ja heitä varten on suunniteltu maukkaita ja harkittuja annoksia. Grilliravintoloissa annokset ovat suhteellisen arvokkaita, mutta lounasaikaan niiden maailmaan pääsee tutustumaan huomattavasti edullisemmin. Tunnelma grilliravintoloissa on rento. Ruoka on kursailematonta ja samanaikaisesti laadukasta. Tuoksut ja maut herkistävät. Lista koostuu usein ribseistä, burgereista, kaloista, pihveistä, salaateista ja vartaista. Miltä kuulostavat paahdettu siika ja kermainen simpukkakastike, dry aged -entrecotë puuhiiligrillistä, chermoulaa ja romescoa sisältävä grillattu sydänsalaatti tai paahdettu siika ja kermainen simpukkakastike? Kauniilta. Tamperehan on siitä aivan loistava kaupunki, että siellä ei jäykkänä pönötetä. Siksi myös grilliravintolat sopivat sinne loistavasti. Tamperelaisten kunniaksi täytyy todeta, että kaupungissa saa maukasta grilliruokaa myös monesta tavallisesta grillistä – liekö sitten mustanmakkaran rohkaisevaa vaikutusta. Harva asia maistuu yhtä hyvältä kuin täydellisesti onnistunut, omassa pihassa valmistettu grilliruoka. Harvoinpa vaan grilliruoka onnistuu täydellisesti eikä kaikilla ole omaa pihaakaan. Lisäksi grillaus vaatii yhden henkilön uhraamisen paistotehtäviin. Eikö olisi kiva järjestää juhlat, joissa kaikki saisivat todella rentoutua ja nauttia yhdessäolosta? Silloin taidolla valmistettu grilliruoka on oikea vaihtoehto – joko nautittavaksi ravintolassa tai kotiin tilattuna.

Grilliruokaa Tampereella suoraan kotiin

Tampereella on loistavia grillejä, joista saa kursailematonta mutta laadukasta ruokaa. Oma suosikkimme on esimerkiksi:

  • La Toore

Haluatko miettiä muita vaihtoehtoja? Laajasta valikoimastamme löydät myös salaatteja, kasvisruokaa, pastoja ja etnisiä vaihtoehtoja.

Kuinka Pizza-online.fi:n kautta tilataan?

Saat tilattua ruoan kotiisi helposti verkkosivujemme tai sovelluksemme kautta. Kun olet täyttänyt osoitteesi sille varattuun kenttään, saat näkyville listauksen kaikista niistä ravintoloista, joista toimitamme ruokaa kotiin alueellasi. Samalla voit tutustua ravintoloiden ruokalistoihin ja niistä kirjoitettuihin arvosteluihin. Kun olet löytänyt haluamasi, lisäät vain tuotteet ostoskoriin ja hoidat maksuasiat kuntoon kassalla. Pian ruoka onkin jo kotiovellasi.

Download our free app!