PxPixel

Grilliruoka

Lähtökohtaisesti voidaan varmaan tehdä olettamus, että lähes jokaisesta suomalaisesta pitäjästä löytyy grilli. Grilli on monen pienemmän kylän sydän: siellä rakastutaan ja siellä tapellaan. Ruoan ei edes tarvitse olla mitään spesiaalia, koska kun tarve grilliruokaan syntyy, sitä on vain pakko saada. Määrä korvaa laadun. Sellaisia paikkoja ovat monet suomalaiset grillit. Mutta sitten on olemassa vielä Grillejä. Grilliravintolat laittavat monta suomalaista grilliruoan perusperiaatetta uusiksi. Grillipaikkojen makkarat on tehty lihasta, kaikki raaka-aineet ovat tuoreita ja laadukkaita ja tilat usein tyylikkäitä. Grillipaikassa nautitaan annoksen kanssa lasi viiniä tai hyvää olutta, harvemmin maitoa. Ruokalista on usein laaja, ja sieltä löytyy hulppeita annoksia aina etanoista salaatteihin ja pihveihin. Myös kasvisruokailijat on otettu huomioon, ja heille tarjottaviin ruokiin on panostettu. Grilliravintoloiden annokset ovat usein melko arvokkaita, mutta lounasaikaan niiden maailmaan pääsee huomattavasti edullisemmin. Grilliravintoloita kuvaa usein rentous. Ruoka on laadukasta ja kursailematonta sekä siinä maistuu aito grillaus. Listaan kuuluu usein pihvejä, hampurilaisia, vartaita, ribsejä, salaatteja ja kalaa. Miltä kuulostaisi esimerkiksi kotimainen dry aged -entrecöte puuhiiligrillistä, paahdettu siika ja kermainen simpukkakastike, falafel burger tai chermoulaa ja romescoa sisältävä grillattu sydänsalaatti? No kuulostaa astetta paremmalta grilliruoalta. Grillipaikkoja ei ole joka kaupungissa, mutta siellä missä niitä on, voit löytää sellaisen kauppakeskuksesta, veden ääreltä tai aivan keskustasta. Helsingissä on monta hyvää grill-paikkaa, joilla on usein oma erityinen jujunsa. Kun haluat syödä hyvää grilliruokaa, sellaista kun se voi olla parhaimmillaan omassa grillissä tehtynä, kaiken onnistuessa prikulleen, suosittelemme tutustumaan grill-ravintoloihin. Varaa aikaa ja valmistaudu rentoutumaan – joko ravintolassa tai omassa kodissasi.

Grilliruokaa Helsingissä suoraan kotiin

Täydellisen grilliruoan valmistaminen saattaa olla hieman haastavaa sähkögrillillä pienellä parvekkeella. Siksi kannattaakin kokeilla tilata ruokaa kotiin ravintolasta, joka panostaa grilliruoan autenttiseen makuun ja korkeaan laatuun. Omia lempipaikkojamme Helsingissä ovat:

  • Persian Cuisine
  • Wing it!
  • Mr. Sindibad

Haluaisitko kenties jotain kropalle tai kukkarolle kevyempää? Tutustu laajaan ravintolavalikoimaamme Helsingissä, löydät varmasti juuri sitä mitä haluat. Toimitamme kotiin kasvisruokaa, pastoja, salaatteja ja etnistä ruokaa.

Kuinka Pizza-online.fi:n kautta tilataan?

Ruoan tilaaminen kotiin on helppoa: menet vain verkkosivuillemme tai lataat sovelluksemme, kirjoitat osoitteesi sille varattuun kenttään ja saat näkyville listauksen niistä ravintoloista, joista toimitamme ruokaa alueellasi. Samalla pääset tutustumaan ravintoloiden ruokalistoihin sekä lukemaan niistä kirjoitettuja arvosteluita. Siirrä haluamasi annokset näppärästi ostoskoriin ja hoida maksuasiat kuntoon kassan puolella (maksun suhteen olemme joustavia, kunhan molemmat ovat samaa mieltä ehdoista). Pian olemmekin jo toimittaneet ruoat suoraan kotiovellesi.

Download our free app!