PxPixel

Falafelin historia

Kasvissyöjien näkökulmasta tarkasteltuna falafelit ovat kebabpaikkojen siunaus. Falafel on nimittäin kasvisruoka, joka on härkäpavuista tai kikherneistä friteeraamalla valmistettu pyörykkä. Ruoka on alun perin kotoisin Lähi-idästä. Ainekset ja mausteet vaihtelevat hieman valmistustavan mukaan, mutta olennaista on jauhaa kaikki tahnamaiseksi seokseksi ja pyöritellä sitten massasta pullia. Rapsakka pinta haetaan keittämällä falafelit rasvassa. Kevyempää ravintoa kaipaava voi toki valmistaa falafelit myös uunissa. Myös lihansyöjien on toistuvasti kerrottu antaneen positiivisia kommentteja falafeleistä. Toki myös täysin vastakkaista palautetta kuulee. Lihansyöjän käännyttämistä ei välttämättä suositella aloitettavan kaupan valmistuotteilla, jotka saattavat olla mauttomia tai kuivia. Valmiit jauhepussit ovat viimeinen niitti. Sen sijaan monista ravintoloista ja pikaruokapaikoista saa nykyään laadukasta falafelia. Falafelejä ei kuulu syödä paljaaltaan. Paitsi jos todella, todella, todella pitää kikherneistä. Mutta suurimmassa osassa tapauksia suosittelemme nauttimaan falafelit osana ateriaa, jossa pyöryköitä voi dippailla kastikkeisiin ja nauttia yhdessä riisin, pitaleivän tai ranskalaisten kanssa. Kylkeen saa usein esimerkiksi salaattia, tahinia ja chilistä tomaattikastiketta. Kun lähdetään todellisen nautiskelun poluille, valitaan mukaan hummusta, pestoa, fetaa, paahdettua munakoisoa, vuohenjuustoa, tsatsikia ja halloumia. Tällaiset valinnat onnistuvat ainakin Fafa´sissa, jonka falafelejä kiitellään Suomen parhaiksi useammassakin eri kanavassa. Annos hipoo täydellistä, kun sen oheen valitsee ihanaiset bataattiranskalaiset. Myöskään turkulaiset kebabit eivät petä, vaan nekin tarjoilevat maittavia falafelannoksia, jotka voi tilata suoraan kotiin.

Falafelejä suoraan kotiin Turussa

Kotona itse tehdyt falafelit ovat parhaimmillaan jotain taivaallista, mutta niiden tekeminen on harvinaisen hidasta puuhaa. Ensin kikherneitä liotetaan vuorokausi vedessä, minkä jälkeen niitä keitetään. Ja sitten murskataan. Ja lopulta paistetaan. Joten ehkä olisi vain parasta tilata herkullisia falafelejä valmiina suoraan kotiin Turussa? Suosittelemme kokeilemaan ainakin näitä paikkoja Turussa:

  • Manhattan Best Food
  • Ravintola Forat
  • Ravintola Sunrise
  • Ravintola Sofra

Eikö usko riitä kasvisruoan voimaan? Turku on täynnä loistavia ravintoloita, joista saat tilattua kauttamme ruokaa – kaipasitpa sitten helpotusta arkeen tai nautintoa juhlaan.

Kuinka foodoran kautta tilataan?

Voit tilata ruokaa suoraan kotiisi helposti verkkosivujemme kautta. Sovelluksemme tekee tilaamisesta entistä helpompaa. Kirjoita osoitteesi osoitekenttään ja saat nähtäväksi listauksen niistä ravintoloista, joista voit tilata ruokaa kotiisi. Sivuilta löytyy lukuisin eri ravintoloiden arvostelut ja ruokalistat – ei muuta kuin valitsemaan! Kun olet käyttänyt tilauksesi kassan kautta, toimitamme sen suoraan kotiisi.

Download our free app!