PxPixel

Falafelin historia

Jos pikaruokaelämää halutaan tarkastella kasvissyöjän näkökulmasta, voidaan falafel nähdä kebabpaikkojen siunauksena. Falafel on nimittäin härkäpavuista tai kikherneistä friteeraamalla valmistettu kasvispyörykkä, joka kuuluu useimpien Lähi-idän perinteitä yllä pitävien pikaruokaravintoloiden valikoimiin. Valmistustapa vaikuttaa hieman mauste- ja raaka-ainevalintoihin, mutta olennaista on jauhaa kaikki tahnamaiseksi massaksi ja pyöritellä siitä sitten pullia. Rasvassa keittäminen antaa falafeleihin rapsakan pinnan. Kevyemmän ruoasta saa, jos pyörykät paistaa rasvakeittimen sijaan uunissa. Myös lihansyöjien on raportoitu antaneen positiivisia kommentteja falafeleistä. Toki myös täysin vastakkaista lausuntoja kuulee. Jos otetaan lähtökohdaksi tällaisen mielipiteen omaavan ihmisen käännyttäminen, ei välttämättä kannata kokeilla saada tuloksia aikaan kaupan valmistuotteilla – varsinkaan jauhepusseilla. Parasta on, kun falafelit valmistaa itse tai valitsee paikan, jossa niiden päälle todella ymmärretään. Ainoastaan ihminen, joka todella rakastaa kikherneitä, syö falafelejä paljaaltaan. Kaikkien muiden ihmisten kohdalla suosittelemme nauttimaan falafelit osana ateriaa. Silloin pyöryköitä voi kastaa dippikastikkeisiin ja syödä lisukkeena riisiä, pitaleipää tai ranskiksia. Lisäksi mukaan saa usein tahinia, chilistä tomaattikastiketta ja salaattia. Ja itseasiassa, jos lähdetään oikein nautiskelun polulle, niin esimerkiksi Fafa´ssa, jota pidetään yhtenä parhaana falafelpaikkana, saa ateriaan myös esimerkiksi fetaa, hummusta, pestoa, vuohenjuustoa, paahdettua munakoisoa, halloumia ja tsatsikia. Luulisi siinä maistuvan jo joltain muultakin kuin märältä pahvilta. Varsinkin, kun nappaa kylkeen vielä täydellisen rapsakat bataattiranut. Tampereella on kuitenkin myös monta muuta hyvää paikkaa, joista falafelit saa tilattua näppärästi suoraan kotiovelle.

Falafelejä suoraan kotiin Tampereella

Täydellinen ihminen valmistaa falafelinsä itse. Ensin hän liottaa kikherneitä vuorokauden vedessä. Sitten hän keittää niitä tunnin. Sen jälkeen murskaa ja sekoittaa massan. Sitten paistaa. Mutta muut voivatkin sitten tilata herkulliset falafelit suoraan kotiin Tampereella. Suosittelemme kokeilemaan Tampereella ainakin seuraavien paikkojen falafeltarjontaa:

  • La Toore
  • Nupelda
  • Koikkari
  • Ravintola Pappai

Jos ajatus kikherneistä potkii vastaan, löytyy valikoimistamme myös lukuisia muita eri ruokalajeja, joita voit tilata näppärästi suoraan kotiovellesi.

Kuinka foodoran kautta tilataan?

Ruoan tilaaminen kotiin onnistuu näppärästi verkkosivujemme kautta. Vielä kätevämmin palvelumme toimii sovelluksen kautta. Kun kirjoitat osoitekenttään osoitteesi, saat nähtäväksi lähialueen ravintolatarjonnan. Samalla pääset tutustumaan ravintoloiden arvosteluihin sekä ruokalistoihin. Kun olet lisännyt haluamasi tuotteet ostoskoriin ja hoitanut asiasi kassalla, toimitamme ruoan suoraan kotiovellesi!

Download our free app!