PxPixel

Falafelin historia

Kebabpaikat alkavat olla jo monen suomalaisen kaupungin ravintolakulttuurin sydän. Siinä missä nämä Lähi-idän kulttuuria huokuvat pikaruokapaikat ovat elvyttäneet suomalaisten lounasruokailun, ovat falafelit lähes yhtä tärkeässä ihmisiä yhdistävässä roolissa kasvis- ja lihansyöjien välillä. Ne nimittäin mahdollistavat autenttisen pikaruokalaelämyksen kebabpaikassa myös kasvissyöjille. Falafelit ovat härkäpavuista tai kikherneistä friteeraamalla valmistettuja kasvispyöryköitä. Mauste- ja raaka-ainevalinnat vaihtelevat hieman valmistustavan mukaan, mutta olennaista on kuitenkin jauhaa kaikki ainekset tahnamaiseksi massaksi, pyöritellä seoksesta pullia ja paistaa ne sitten rasvassa. Vaikka rasvassa keittäminen antaakin falafeleille kauniin rapean pinnan, ne on mahdollista valmistaa myös uunissa. Falafelit ovat luonnollisestikin tuoneet nautintoa ja lohtua nimenomaan kasvissyöjien elämään, mutta myös moni lihansyöjä on hyväksynyt ne osaksi ruokailutottumuksiaan. Avainasemassa on muistaa, ettei falafelejä kuulu syödä paljaaltaan. Paitsi jos todella, todella, todella pitää kikherneistä. Ennemmin kannattaa kuitenkin antautua siihen makujen seikkailuun, jonka falafelien mukana tarjottavat lisukkeet mahdollistavat. Valitse mukaan pitaleipää, salaattia, riisiä tai ranskalaisia. Dippaile falafelejä chiliseen tomaattikastikkeeseen tai tahiniin. Jotkut paikat ovat vieneet falafelkeissin aivan uudelle tasolle. Niissä ateriaan voi valita täytteeksi hummusta, pestoa, paahdettua munakoisoa, fetaa, vuohenjuustoa, halloumia ja tsatsikia. Ateria on täydellinen varsinkin, kun valitsee vielä kylkeen täydellisen rapsakat bataattiranskikset. Falafelseikkailu on siitä erityinen, että sen voi kokea juuri siellä ympäristössä kuin haluaa. Kun tilaat falafelit kauttamme Espoossa, toimitamme ne sinulle suoraan ilmoittamaasi osoitteeseen.

Falafelejä suoraan kotiin Espoossa

Kyllä, voit valmistaa falafelit itse. Aloita liottamalla kikherneitä vuorokauden vedessä, sen jälkeen keitä niitä tunti. Keittämisen jälkeen murskaa ainekset ja sekoita massa. Pyörittele kasvispallot ja paista ne rasvassa. Toinen tapa, jolla saat laadukkaita falafelejä, on että tilaat ne kauttamme suoraan kotiisi. Espoossa suosittelemme tilaamaan falafelit näistä paikoista:

  • Salam Mumbai Tapiola
  • Ravintola Kuningas
  • 2Day
  • Westend House

Vai ei maistu kikherne tänään. Löydät sivuiltamme laajan valikoiman eri ravintoloita ja ruokalajeja, tilaa kauttamme juuri sitä, mitä mielesi tekee!

Kuinka foodoran kautta tilataan?

Ruoan voi tilata helposti ja nopeasti kotiin tai muuhun haluttuun osoitteeseen Espoossa verkkosivujemme kautta. Vieläkin helpommalla pääsee, kun lataa sovelluksemme. Sinun tulee vain kirjoittaa osoitekenttään osoitteesi, jolloin saat näkyviin kaikki ne ruokapaikat, joista voit tilata ruokaa. Samalla pääset tutustumaan ravintoloiden ruokalistoihin ja niistä kirjoitettuihin arvioihin. Kun olet löytänyt haluamasi, siirrät vain annokset ostoskoriin ja kiepsautat kassan kautta. Me toimitamme ruoan kotiisi tuota pikaa.

Download our free app!