PxPixel

Aasialaisen ruoan historiaa

Aasialaisena arvona on pyrkimys tasapainoon, jotta saavutettaisiin mahdollisimman terve ja pitkä elämä. Vaikka aasialainen ruoka käsittääkin valtavan alueen ja monia eri ruoanvalmistusperinteitä, ne kaikki ovat sidoksissa uskontoihin ja aasialaiseen filosofiaan. Aasialaisessa ruoassa tasapainoa haetaan makujen kautta: makea, hapan, suolainen, kirpeä ja tulinen ovat yhteydessä toisiinsa. Riisi ja kasvikset ovat olennaisessa osassa. Annos valmistetaan usein wokkipannussa pieneksi pilkotuista palasista. Ruokailutapahtuma yhdistää ihmiset ja antaa jokaiselle mahdollisuuden valita, missä järjestyksessä annokset haluaa syödä. Eli ei turhaa vääntöä lasten kanssa, kun jälkiruoan saa syödä ensimmäisenä kulttuuriperinteisiin vedoten. Aasialaiseen ruokakulttuuriin lukeutuvat intialainen, japanilainen, kiinalainen ja vietnamilainen keittiö. Helsingistä löytyy laadukkaita vaihtoehtoja näistä jokaisesta. Intialainen ruoka on mausteista ja se tarjoillaan usein kastikkeiden ja naan-leivän kera. Intialaisessa ravintolassa voi olla melko varma, ettei annos tule ainakaan sellaisenaan suoraan mikron kautta, koska se tarjoillaan metallilautaselta. Japanilainen ruoka on hyvin monipuolista ja se on saanut vaikutteita myös länsimaisista ruokakulttuureista. Raaka-aineet ovat hyvin laadukkaita, ja jostain syystä japanilaiset uskovatkin, että puhtaat ja säilöntävapaat aineet ovat yhteydessä heidän pitkään ikäänsä. Myös ruoan tuoksuun ja esille panoon kiinnitetään enemmän huomiota. Kiinalainen ruoka jakaantuu maailmalla moneen osaan, mutta meillä lähinnä kahteen: on mättölounaskiinalaista ja hyvin korkeatasoista kiinalaista. Kiinassa ruoka-annoksen sisältöön vaikuttavat vahvasti muun muassa alueelliset seikat, mutta suomalaisissa ravintoloissa on päästy yli tästä rajoitteesta. Vietnamilaisessa keittiössä korostuu vähäinen rasvojen ja öljyjen käyttö sekä tuoreet vihannekset ja liha. Helsinki on etnisesti rikas kaupunki ja tämä näkyy myös ravintolatarjonnassa. Aasialaisia ruokia tilataan myös paljon kotiin. Annokset ovat monipuolisia ja runsaita. Harva suomalainen osaa itse valmistaa autenttisen makuista aasialaista ruokaa, ja kotiin tilattu aasialainen ruoka pelastaakin niin arjen kuin juhlan kauniilla, maukkaalla ja usein myös terveellisellä tavalla. Aasialaisesta ravintolasta löytyy helposti ruokaa moneen makuun, ja ne myös kasvissyöjien suosiossa. Helsingissä varsinkin japanilaiset sushit ovat nousseet lounasruokailun kärkeen.

Aasilaista ruokaa kotiin Helsingissä

Helsinki on täynnä erilaisia kansainvälisiä ravintoloita, joista saa tilattua helposti ruokaa myös suoraan kotiin. Aasialainen ruoka on värien, makujen ja tuoksujen ilottelua, ja piristää varmasti harmaata arkea tai voileipäkakun makuista juhlaa. Omia suosikkejamme Helsingissä ovat:

  • Asian Flavor
  • China Szechuan
  • Cherry Sushi
  • Sushi Panda

Vai ei ole tarvetta kasvisten voittomarssille? Kauttamme saa myös yksinkertaista ja vähempimausteista ruokaa. Löydät varmasti mieleisesi annokset, eikä sinun tarvitse alkaa väsäämään kiireessä mitään kompromissiruokaa.

Kuinka Pizza-online.fi:n kautta tilataan?

Ruoan tilaaminen kotiin onnistuu näppärästi verkkosivujemme tai sovelluksemme kautta. Kun kirjoitat osoitekenttään osoitteesi, saat nähtäväksi lähialueen ravintolatarjonnan. Samalla pääset tutustumaan ravintoloiden ruokalistoihin ja niistä annettuihin arvosteluihin. Kun olet lisännyt haluamasi tuotteet ostoskoriin ja hoitanut asiasi kassalla kondikseen, toimitamme ruoan suoraan kotiovellesi! Hyvää ruokahalua!

Download our free app!