Tilaa ruokalajin sushi tuotteita alueella Turku kotiinkuljetuksella suoraan verkosta kotiovellesi.

Tiesitkö, että saat tuoreet sushit myös kotiinkuljetettuna?

Tilaa alta ja nauti sushista kotonasi

Miten sushi sai alkunsa?

Sushi on peräisin Kaakkois-Aasian vuoristokylistä, jossa sitä valmistettiin 500-luvulla kypsentämällä suolattua kalaa riisin välissä useiden kuukausien ajan. Itse riisi heitettiin pois, koska se pilaantui käymisprosessin aikana. Sushi säilyi hyvin, ja sitä käytettiin säilykkeenä. Sushin tulo Suomeen asti kesti kuitenkin niin kauan, että ruokalajia ehdittiin kehittää välissä melko olennaisella tavalla: nykyään sushin perustana onkin nimenomaan tuore kala tai muu äyriäinen, ja etikalla, suolalla ja sokerilla maustettu sushiriisi on yksi syötävistä pääraaka-aineista. Muita japanilaiseksi nimetyn herkun tyypillisiä aineksia ovat inkivääri, soija, merilevä ja wasabi. On itseasiassa melko miellyttävää tietää, että riisiä ei enää tarvitse heittää pois sen pilaantumisen takia. Suomessa ensimmäiset sushiannokset oli mahdollista nauttia, missäpä muuallakaan kuin, Helsingissä, jossa japanilainen ravintola Koto otti sushin listoilleen vuonna 1986. Ja mitä uuteen ruokalajiin ihastuneet julkkikset edellä, sitä muut perässä. Nykyään sushi on suosiossa muun muassa lounasruokana, ja sitä saa lukuisista susheihin erikoistuneista ravintolaista lähes ympäri maata. Tyypillisiä täytteitä ovat graavilohi, avokado, kurkku ja ravut. Suomalaiset ovat toki vieneet trendiksi nousseen ruokalajin uudelle ulottuvuudelle, ja täytteeksi onkin tänä päivänä saatavilla esimerkiksi savuporoa. Susheja on lukuisia eri lajeja, mutta niistä yleisimmät ovat nori-levään käärityt rullat (makizushi) sekä kämmenessä puristellut pallerot (nigirizushi). Vinkkinä voi pitää sitä, että miedompia makuja sisältävät sushit syödään ensin – eikä sushin makua ole myöskään tarkoitus peittää liiallisella määrällä soijakastiketta. Puikkojen käytöstä ei tarvitse ottaa stressiä, sushit on sallittua nauttia myös käsin syömällä.

Tilaa sushia kaupungissa Turku - suoraan kotiovellesi

Turku on saanut viime vuosina monta hyvää sushipaikkaa, joista turkulaiset ovat valinneet omat suosikkinsa. Onneksi näistä paikoista voi tilata ruokaa myös kotiinkuljetuksella, sillä esteettisenä ruokana sushi tuo juhlan arjenkin keskelle. Suosittelemme kokeilemaan jotakin näistä paikoista, joista voi Turussa tilata kauttamme sushia suoraan kotiovelle:

  • Sushi Panda Turku
  • Luckiefun’s Restaurant Skanssi
  • Ravintola Golden Dragon
  • Sushi Hot

Toki valikoimamme Turussa on hyvin laaja, ja voit tilata ruokaa suoraan kotiovellesi myös monesta muusta ravintolasta. Oletko kenties liian väsynyt tai kiireinen laittamaan ruokaa itse – tai ehkä haluat tarjota vieraallesi jotain erityistä? Mahdollisuudet takaavat sen, että löydät varmasti jokaiseen tilanteeseen siihen sopivan vaihtoehdon.

Kuinka tilata foodorasta?

Tilaaminen on helppoa! Syötä osoitteesi osoitekenttään (palvelu listaa kaikki ravintolat, jotka kuljettavat syöttämääsi osoitteeseen), valitse haluamasi ravintola, valitse annos tai annokset ja siirry kassalle maksamaan. Jos on jano, niin muista myös lisätä juoma tilaukseen. Näin helppoa se on!

Lataa ilmainen sovellus!