Turun pizzat valloittavat ihmisten sydämet ja vatsat

Turkulainen pizzakulttuuri on italialaisten perinteiden ja paikallisen luovuuden rakkausliitto

Täydellinen pizza on Turun lahja koko suomalaiselle ravintolakulttuurille. Italialaiset ravintolat ovat kuuluneet Turun ravintolamaailmaan jo vuosikymmenten ajan, ja turkulaispizzeriat ovat laajentaneet toimintaansa myös pääkaupunkilaisten iloksi. Saisiko olla rapeaa roomalaistyylistä pizzaa, perinteistä ohutpohjaista napolilaisherkkua vai lähiruokana toteutettua uniikkia peltileipää? Turku on ruokakaupunki, joka luo uutta pizzataidetta suurella sydämellä.

TAIDOLLA VALMISTETUT PIZZAT TURUN SUOSITUIMMILTA PIZZERIOILTA JA ITALIALAISILTA RAVINTOLOILTA

Turkulaiset pizzamestarit kunnioittavat luotetuimpia italialaisia perinteitä, mutta eivät pelkää uusilla ideoilla leikkimistä ja paikallisten ainesten hyödyntämistä. Kokeile esimerkiksi Pizzariumin aitoon roomalaiseen tyyliin valmistettuja, 72 tunnin ajan kohotetulla taikinalla leivottuja artesaanipizzoja tai Splitzzeria jännittäviä splizzoja, jotka koostuvat kahdesta toisiaan täydentävästä puoliskosta. Ravintola Milan on vanha mutta jatkuvasti uudistuva ohutpohjaisten italialaisten pizzojen klassikko. Pizza ei myöskään aina tarkoita juustoa ja tomaattikastiketta, vaan voit valita myös vegaaneille sopivan juustottoman pizzan tai tomaatittoman pizza biancan eli valkoisen pizzan.

TILAA TURUN IHANIMMAT PIZZAT KOTIINKULJETETTUNA NOPEASTI

Kotiovelle saapuvan tuoksuvan ja höyryävän pizzalaatikon avaaminen on liikuttavan onnellinen tapahtuma, olipa kyseessä sitten kiireisen arkipäivän ruokahetki, suuremman porukan juhlaillallinen tai juhlien jälkeisen aamun huutava nälkä. Vielä onnellisemmaksi tilanteen tekee se, kun laatikosta paljastuu aidon italialaisen ravintolan loihtima, rapeaksi paistettu taideteos. Kokeile klassikkomakuja kuten pelkistetyn valloittavaa Margharitaa tai jenkkityylistä Americanaa, tai testaa esimerkiksi kylmäsavulohella, chiliöljyllä tai intialaistyylisillä täytteillä viimeisteltyjä vaihtoehtoja. Voit valita kokoelman erilaisia makuja ystävien kanssa jaettavaksi tai hemmotella ainoastaan itseäsi lempipizzallasi.

Lataa ilmainen sovellus!