PxPixel

Tampereen pizzeriat kotiovellesi

Tilaa tämä italialainen herkku kotiisi

Pizzan tarina

Pizzan olemassaolosta on löydettävissä mainintoja jo satoja vuosia ennen ajanlaskun alkua. Kyseisten mainintojen kohteet olivat kuitenkin melko erilaisia tekeleitä verrattuna nykypizzaan, jossa pääosaa näyttelevät leipämäinen, litteä pohja sekä täytteet, joista ainakaan tomaattikastikkeesta ja juustosta ei perinteisesti tingitä. Kaikki eivät toki aina noudata perinnettä. Vaikka täytteet levitetäänkin yleisimmin uunissa paistettavan pohjan päälle, voidaan ne myös taittaa pohjan sisään. Tällöin valmistuu calzone. Täytteeksi pizzaan valitaan usein erilaisia lihoja, kasviksia, yrttejä, mereneläviä, sieniä, juureksia ja hedelmiä. Suomessa kuullaan monesti väittelyä siitä, kuuluuko ananas pizzaan. Koska ananas on Suomen tilatuin pizzatäyte, niin oikea vastaus on selvä. Mielipideasiat ovat tietenkin erikseen, jonka takia tästä tullaan väittelemään vielä vuosisatojen ajan. Pizzan valmistuksen aatelisarvo osoitetaan usein Napolin suuntaan. Ensimmäiset napolilaiset pizzadynastiat saivat alkunsa 1700-luvun loppupuolella. Napolissa pizzoissa käytettiin ensimmäistä kertaa tomaattia, ja pizzoja saavuttiin maistamaan kauempaakin. Samoihin aikoihin perustettiin myös ensimmäinen italialainen pizzeria, mikä tarkoitti pizzatarjoilun siirtymistä taivasalta sisätiloihin. Pizzan voittokulku kansainväliseksi menestystuotteeksi alkoi varsinaisesti toisen maailmansodan loputtua. Kotiin palaavat joukot toivat pizzan mukanaan Amerikkaan, ja siitä alettiin leipoa ravintolaketjujen päätuotetta. Suomeen perustettiin ensimmäinen pizzeria vuonna 1961, Hankoon. Hangosta pizzabuumi levisi Lappeenrantaan, sielä Turkuun ja nykyisin pizzaa saa kaikkialta Suomesta. Pizzojen valmistustapa, pohjan paksuus ja jopa tyypilliset täytteet vaihtelevat Italiassa alueittain. Suomalainen sen sijaan on siinä onnellisessa asemassa, että hänen valintansa on alueista vapaata: ravintolassa voi usein valita joko paksupohjaisen pannupizzan tai klassisemman ohutpohjaisen pizzan. Toki kaupungeittain saattaa olla erilaisia mieltymyksiä, kuten Oulussa laitetaan majoneesia pizzan päälle ja Porvoossa ranskalaiset perunat viimeistelevät herkkupizzan. Pizzaa tehdään Suomessa kaikille, olit sitten maitoallergikko tai et voi syödä tomaattia. Esimerkiksi vegaaninen tai gluteeniton ruokavalio ei ole este, sillä ravintolat usein ottavat nämä rajoitteet huomioon.

Pizzaa Tampereella saa jokaisesta kolkasta

Joskus itse pizzan valmistus vaikuttaa liian työläältä ja aikaa vievältä. Silloin lämmin ja maukas, kotiin tuotu pizza vaan on poikaa! Valitse haluamasi pizzeria ja me toimitamme tilaamasi tuotteet suoraan kotiovellesi. Jos sinulla ei vielä ole omaa suosikkipaikkaa, voit kokeilla jotain näistä hyviksi havaituista ravintoloista:

  • Mardin Tampere - Tammela
  • Power Pizzeria
  • Pizza Service - Hervanta
  • Rozerin Pizza & Kebab
  • Hallilan Pizzeria

Aina ei tarvitse olla aikaa tai voimia valmistaa ruokaa. Joskus taas ei tee mieli pizzaa - Ei hätää, valikoimamme Tampereella on laaja, ja löydät varmasti mieluista ruokaa. Kun tilaat kauttamme, toimitamme sen nopeasti suoraan kotiovellesi.

Tilaaminen foodoran kautta on helppoa!

Verkossa tai applikaatiolla tilaaminen on nopea ja helppo tapa saada ruokaa kotiin! Syötä vain osoitteesi, valitse mieleinen ravintola ja valitse herkullisimmat annokset ostoskoriin. Sen jälkeen lähetä tilaus eteenpäin ja muutaman silmänräpäyksen jälkeen ruoat ovat jo kotiovella. Hyviä ruokahetkiä!

Lataa ilmainen sovellus!