PxPixel

Pizza kotiinkuljetettuna Espoossa, mikäs sen parempaa!

Kattavimman valikoiman Espoon pizzerioita löydät meiltä

Pizzan historiallinen tarina

Pizzasta on tehty merkintöjä historiankirjoihin jo satoja vuosia ennen ajanlaskun alkua. Kyseisissä maininnoissa on kuitenkin havaittavissa melko kaukainen sukulaisuussuhde nykypizzaan, jonka ominaispiirteitä ovat ohut pohja, tomaattikastike ja juusto. Pizzaan voidaan valita juuston ja tomaatin lisäksi käytännössä mitä tahansa lihasta yrtteihin, merenelävistä kasviksiin ja juureksista hedelmiin. Pizzatäytteistä puhuttaessa nousee suuri kysymys esiin; kuuluuko ananas pizzaan. Siitä voi olla kahta mieltä, mutta numerot puhuvat faktojen puolesta: ananas kuuluu pizzaan, sillä se on Suomen tilatuin pizzatäyte, joka voittaa jopa kinkun, aurajuuston, pepperonin ja kebablihan (jotka kaikki ovat seuraavaksi tilatuimpia). Italian Napoli on saanut paljon kunniaa nykyisen pizzamuodon valmistuksesta. Napolilainen pizza sai alkunsa 1700-luvun loppupuolella. Nimenomaan Napolissa pizzoissa käytettiin ensimmäistä kertaa tomaattia, jota oli aiemmin pidetty myrkyllisenä. Näitä kuuluisia pizzoja tultiin maistamaan pidemmänkin matkan takaa. Ensimmäisen italialainen pizzerian perustaminen ajoittuu suurin piirtein samaan aikaan. Pizzasta alkoi kehkeytyä kansainvälinen menestystuote toisen maailmansodan loputtua, kun kotiin palaavat joukot veivät pizzan mukanaan Amerikkaan. Pizzasta tuli maailmanlaajuinen herkku, jota saa nykyisin kaikkialta. Vuonna 1961 Suomen ensimmäinen pizzeria perustettiin Hankoon, jonka jälkeen buumi levisi pikkuhilljaa Suomen jokaiseen kaupunkiin. Italiassa pizzojen pohjan paksuus, valmistustapa ja jopa tyypilliset täytteet vaihtelevat alueittain. Suomessa paksupohjaista pannupizzaa ja ohutpohjaista napolilaista pizzaa saa melkein kaikista pizzerioista. Pohjan saa myös gluteenittomana monesta ravintolasta ja vegaaninen ruokavaliokaan ei ole monelle ravintolalle este.

Tilaa pizzaa kaupungissa Espoo

Joskus vain lämmin ja maukas, kotiin tuotu pizza pelastaa päivän! Tutustu ravintolatarjontaamme ja tilaa lempipizzasi kotiinkuljetettuna. Tässä muutama vinkki:

  • Pepino
  • Pizza Express Viherlaakso
  • Armis Pizzeria
  • Pizzakuningas Leppävaara
  • Pappa Pizza

Jos tänään ei tee mieli pizzaa, ei hätää! Valikoimamme Espoossa on laaja, ja löydät varmasti mieluista ruokaa, tekipä mielesi sitten kiinalaista, sushia, kebabia tai hampurilaisia. Kun tilaat kauttamme, toimitamme ruoat kotiisi nopeasti.

Kuinka tehdä tilaus foodorassa?

Tätä helpommaksi tilausta ei ole vielä tehty! Syöttämällä osoitteesi osoitekenttään näet kaikki ravintolat, jotka kuljettavat antamaasi osoitteeseen. Valitse näistä listan ravintoloista mieleisin, selaa ruokalista läpi, valitse houkuttelevimmat annokset ja tilaa. Näin helposti pääset tilaamaan ruokaa Espoossa. Kokeile ja ihastu - hyvää ruokahalua!

Lataa ilmainen sovellus!