PxPixel

Löydä Helsingin kiinalaiset ravintolat

Herkulliset ateriat tilattavissa helposti kotiinkuljetuksella

Kiinalainen ruoka on monien kestosuosikki ja sopii erinomaisesti myös kasvissyöjille, sillä monet ruokalajit sisältävät lihan sijasta tofua ja kasviksia. Annokset ovat runsaita ja edullisia, täynnä herkullisia aasian makuja. Tämän päivän kiinalaisten ravintoloiden keittiö syntyi ajan kuluessa yhdistellen maan eri osien ruokakulttuureita ja rantautui Suomeen Amerikan kautta.

EDULLISTA JA MAISTUVAA RUOKAA KIINALAISESTA RAVINTOLASTA

Tyypillisesti annos koostuu kahdesta osasta: höyryävästä kupillisesta aromikasta riisiä tai vehnänuudeleita sekä lisukkeesta, joka sisältää kasviksia, kalaa, kanaa, tofua tai nautaa. Perinteisesti ateria nautitaan syömäpuikoilla, joiden käytön opettelu on haastavaa mutta palkitsevaa puuhaa. Monet kiinalaisista ravintoloista huomioivat suomalaiset makutottumukset keventämällä kastikkeen tulisuutta pohjoismaiseen makuun sopivaksi. Listalta löytyy kuitenkin aina myös muutama vaihtoehto vahvojen mausteiden ystäville. Esimerkiksi ravintola Jufu tarjoilee tulisempiakin annoksia, kuten naudanlihaa tulisessa valkosipulikastikkeessa ja kanaa chilikastikkeessa.

KIINALAISTA KOTIINKULJETETTUNA HELSINGISSÄ

Loistava tapa nauttia herkullinen ateria kiireisen arjen keskellä, on tilata se kotiinkuljetettuna. Kiinalaisen kotiinkuljetus sopii hyvin illalliselle, elokuvailtaan perheen kesken tai vaikka illanistujaisiin ystäväporukalla. Helsingistä löytyy runsaasti laadukkaita ravintoloita, joiden palveluun kuuluu vaivaton ruoan kuljettaminen kotiin. Esimerkiksi Jing Cheng listalta löytyy runsas valikoima erilaisia annoksia. China Flavor valmistaa perinteisten annosten lisäksi myös dim sumeja ja monipuolista kasvisruokaa. Ho's Food tunnetaan herkullisesta kiinalaisesta kotiruasta, joka valmistetaan huolella ja kuljetetaan nopeasti kotiin tai työpaikalle.

Lataa ilmainen sovellus!