Thai-ruoka on makuyhdistelmien taidetta, jossa oikea lopputulos luodaan taitavilla yhdistelmillä chiliä, valkosipulia ja inkivääriä, tuoretta korianteria, sitruunaruohoa, limeä sekä kenties kookosta ja kalakastiketta. Aterian kruunaa tietenkin keitetty riisi, joka on maustekavalkadin lisäksi thaimaalaisen keittiön tärkein ainesosa. Kotiinkuljetettu thai-ateria on ravitseva ja aina toimiva valinta kiireisen päivän lounaaksi, mutta thai-ruoka on myös tehty jaettavaksi: täydellinen illallinen suurellekin seurueelle muodostuu alkukeitoista ja - salaateista, kunnon kulhollisesta höyryävää riisiä ja kattauksesta erilaisia kastikkeita sekä wokkeja, joita jokainen voi annostella mielensä mukaan.
Tampereen thai-ravintolat tarjoavat maistuvia vaihtoehtoja aina polttavan tulisista wokeista lempeisiin kookoscurryihin. Kokeile esimerkiksi Purebiten valmistamaa klassikkoa Phad Thaita, johon kuuluu hapanimelässä kastikkeessa wokattuja riisinuudeleita, kasviksia ja valintasi mukaan esimerkiksi jättikatkarapuja, kanaa tai tofua. Thai Golden Chang piristää päivää esimerkiksi raikkaalla mutta erittäin tulisella Som Tam -papaijasalaatilla tai happaman tulisella Tom Yam Kung -katkarapukeitolla. Tai miltä kuulostaisi Thai & Laosin paistettu kana inkiväärin ja vihannesten kera taikka Faasai Thai Ravintolan kasviksilla ja massaman-kookoscurry cashew-pähkinöillä?